Γερουλάνος: Δεν είμαι πολιτικός καριέρας, δεν φοβάμαι το πολιτικό κόστος

Συγκριτικό του πλεονέκτημα θεωρεί ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος, το γεγονός ότι δεν κατατάσσει τον εαυτό του στους πολιτικούς καριέρας. Αυτό εξάλλου τόνισε και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Α.Π.Ε-Μ.Π.Ε. σημειώνοντας «κάτι που πάντα με βοήθησε όταν αναμετρήθηκα με μεγάλα προβλήματα είναι ότι δεν είμαι πολιτικός καριέρας ούτε εξαρτήσεις έχω, ούτε φοβάμαι το πολιτικό κόστος και τις σκληρές αποφάσεις».

Του Τάσου Αδρασκέλα

Συνέχισε δε θυμίζοντας μία ενέργεια του

κατά τη θητεία του ως υπουργός Πολιτισμού: “Όταν χρειάστηκε να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκαλο με τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο και τη βία στα γήπεδα δεν δίστασα να κόψω τη χρηματοδότηση των ομάδων και τα αποτελέσματα ήταν άμεσα”.

Ο Παύλος Γερουλάνος, στην ίδια συνέντευξη, χαρακτήρισε τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη και του Νάσου Ηλιόπουλου ως «επιστροφή στο χθες, της κομματοκρατίας και της οικογενειοκρατίας». Υποστήριξε επίσης πως η Αθήνα χρειάζεται Δήμαρχο που “θα κοιμάται και θα ξυπνάει έχοντας στο μυαλό του τα προβλήματα της πόλης και των Αθηναίων και ύστερα τις όποιες δικές του φιλοδοξίες”.

Σε άλλο σημείο επανέλαβε τη θέση του πως ο δήμαρχος και δημοτικό συμβούλιο πρέπει να είναι διαρκώς στο δρόμο, δίπλα στον πολίτη και όχι κλεισμένοι στα γραφεία τους, ενώ έκανε απολύτως σαφές πως μετεκλογικά θα επιδιώξει συνεργασίες με όλους τους συνυποψηφίους του εκτός από τους προερχόμενους από την ηγεσία της Χρύσης Αυγής, που χαρακτήρισε κοινούς εγκληματίες: “Με όλους και με μόνο όρο το καλό της πόλης ακόμα και αν το βλέπουμε από διαφορετική σκοπιά. Η μεγαλύτερη επιτυχία θα ήταν να βάλουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο κοινούς στόχους σε αυτά που συμφωνούμε και να δουλέψουμε μαζί για να τους πετύχουμε. Μοναδικό βέτο, καμία συνεργασία με κοινούς εγκληματίες όπως η ηγεσία της Χρυσής Αυγής”.

Keywords
Τυχαία Θέματα