Με επιστολή σε Μπορέλ, ο Ανδρουλάκης καταδικάζει τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για Αζερμπαϊτζάν

Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, έστειλε επιστολή προς τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει ότι η επίθεση που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Κυριακής, είναι μία πολύ ανησυχητική εξέλιξη και βάζει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ειρήνη σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Ανδρουλάκης καλεί τον κ. Μπορέλ να πιέσει το Αζερμπαϊτζάν ώστε να σταματήσει τις επιθέσεις και να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την αποκλιμάκωση της κατάστασης. Ζητάει επίσης την εφαρμογή των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που έχουν προταθεί από την Ομάδα του Μινσκ, όπως είναι η απομάκρυνση των ελεύθερων σκοπευτών από τη γραμμή επικοινωνίας, καθώς και η δημιουργία ενός εποπτικού μηχανισμού για την τήρηση της εκεχειρίας.

Καταδίκη στις νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν

Στην ίδια επιστολή καταδικάζονται και οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν για την παροχή πλήρους στρατιωτικής βοήθειας στο καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα