Με εντολή Χρυσοχοΐδη παύεται από τα καθήκοντά της η Διοίκηση του «Βενιζέλειου- Πανάνειου»

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοίκηση του Γ.Ν Ηρακλείου «Βενιζέλειο – Πανάνειο» όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύονται από τα καθήκοντά τους ο Διοικητής και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο- Πανάνειο» (ΓΝΒΠ).

Τι οδήγησε στην απομάκρυνση της Διοίκησης

Υπενθυμίζεται ότι έχει προκύψει μείζον πρόβλημα στο νοσοκομείο «Βενιζέλειο» στο Ηράκλειο καθώς έχουν διακοπεί τα προγραμματισμένα

χειρουργεία και έχει ανασταλεί η λειτουργία ιατρείων λόγω της υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό.

Κατόπιν των αντιδράσεων και ενόψει κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι για την αύριο, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε χθες το νοσοκομείο και ζήτησε μάλιστα «συγγνώμη» απ' τους πολίτες για την ταλαιπωρία που υφίστανται.

Η λύση που προκρίνει ο υπουργός είναι να ενταχθούν άμεσα ιδιώτες αναισθησιολόγοι για ένα τρίμηνο ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία των χειρουργείων. Παράλληλα, όπως ενημέρωσε, πως προωθούν την άμεση ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου με έκτακτες προσλήψεις με fast track διαδικασίες.

Με ιδιώτες θα καλυφθούν τα κενά στο Βενιζέλειο

Σε σχετική του ανάρτηση στο Facebook ο υπουργός Υγείας αναφέρει: «Ανακοίνωσα από την Κρήτη, δέσμη έκτακτων μέτρων για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των χειρουργείων στο Βενιζέλειο - Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Προχωράμε άμεσα στην ένταξη για ένα τρίμηνο, ιδιωτών αναισθησιολόγων, στο δυναμικό του νοσοκομείου, ώστε να λειτουργούν 4 χειρουργικά τραπέζια προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία των χειρουργείων και να εκτελούνται χωρίς καθυστέρηση. Επιπλέον, προωθούμε την άμεση ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου με έκτακτες προσλήψεις με fast track διαδικασίες, όπου έχουν καταγραφεί κενά, ώστε να καλυφθούν άμεσα και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα».

#ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΥΓΕΙΑΣ #ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ #ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ_ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ #ΚΡΗΤΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρυσοχοΐδη, Διοίκηση, Βενιζέλειου- Πανάνειου,chrysochoΐdi, dioikisi, venizeleiou- pananeiou