Με αγανάκτιση και οργή υποδέχτηκαν τον Σκουρλέτη

Οι κάτοικοι χωριών του Αγρινίου που επλήγησαν από τις πλημμύρες υποδέχθηκαν χθες με αποδοκιμασίες τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη κατά την περιοδεία του στην Αιτωλοακαρνανία

Ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε χθες τις πληγείσες περιοχές για αυτοψία, ωστόσο βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή των κατοίκων, που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται και τη ζωή τους να κινδυνεύει.

Ο υπουργός συνομίλησε με αγανακτισμένους κατοίκους και έγινε δέκτης έντονων παραπόνων. Οι κάτοικοι εξάλλου εκφράζουν έντονες διαμαρτυρίες στον Περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Αγρινίου. Ειδικά ο κ. Παπαναστασίου, είχε πολύ έντονους διαλόγους με κάποιους κατοίκους σχετικά με την διάθεση νερού, και διάφορων ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς.

«Εκείνο που προέχει αυτή την στιγμή είναι να ενταθούν οι έλεγχοι, που ήδη έχουν ξεκινήσει, ώστε να έχουμε την πλήρη εικόνα των καταγραφών είτε είναι σπίτια, είτε επιχειρήσεις, είτε οικοσκευές, ώστε να μπουν στον δρόμο των αποζημιώσεων, αφού υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε δηλώσεις που έκανε στο Μεσολόγγι μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, που επλήγησαν το περασμένο Σάββατο από το κύμα κακοκαιρίας.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, είπε ότι «υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές, σε κατοικίες σε επιχειρήσεις και στο περιβάλλον».

Όπως τόνισε στην συνέχεια, «έχουμε μπροστά μας έναν επόμενο “Γολγοθά”, δηλαδή να μπορέσουμε από κοινού να δώσουμε γρήγορα αποκατάσταση στην καθημερινότητα των πολιτών, με σχέδιο παρεμβάσεων και ευθύνη».

Επίσης ανέφερε, ότι «χρειάζεται σχέδιο, ώστε να μην έχουμε στο μέλλον αντίστοιχες καταστάσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα