Με αυτά τα υλικά που έχεις στο σπίτι μπορείς να «εξαφανίσεις» επίμονους λεκέδες από τα ρούχα

Οι περισσότεροι από μας «πετάμε» τα ρούχα στο πλυντήριο με αρκετό απορρυπαντικό - τόσο όσο θεωρούμε ότι θα είναι αρκετό για να καθαρίσουν τα ρούχα - αλλά υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλοί τρόποι να καθαρίσουν καλά τα ρούχα μας χωρίς να χρησιμοποιήσουμε μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού.

Μάλιστα τα περισσότερα υλικά τα οποία μπορούν να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μας είναι ήδη στο σπίτι και δεν χρειάζονται παραπάνω προϊόντα από το εμπόριο και περίσσια σπατάλη χρημάτων, όπως γράφει και το News4Health.gr.

Δείτε ποια είναι και πώς μπορούν να μας βοηθήσουν στις δουλειές του σπιτιού:

Σόδα

Η σόδα μπορεί να κάνει πολλά. Ένας πολύ καλός και οικολογικός τρόπος είναι να καθαρίσει το ψυγείο μας είναι να χρήση σόδας. Αν προσθέσετε και ξύδι ή λεμόνι ακόμα καλύτερα. Επίσης, αν απλά προσθέστε μισή κούπα σόδα στο πλυντήριο ότι μυρωδιά υπάρχει στα ρούχα θα εξαφανιστεί. Είναι το καλύτερο ενισχυτικό πλύσης.

Στοματικό διάλυμα

Το στοματικό διάλυμα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απομάκρυνση των έντονων μυρωδιών. Αν το προσθέσετε κατευθείαν στον κάδο το πλυντηρίου μπορεί να απομακρύνει τα ρούχα τα οποία είναι γεμάτα ιδρώτα μετά από το γυμναστήριο.

Ξύδι

Το ξύδι μπορεί να μαλακώσει τα ρούχα. Είναι ένα πολύ καλό υποκατάσταστο μαλακτικού και μπορείτε να το προσθέσετε στο ξέβγαλμα των ρούχων. Μπορεί να βοηθήσει επίσης στους λεκέδες που αφήνουν τα αποσμητικά στις μπλούζες.

Χυμός από λεμόνι

Είναι ένα από τα καλύτερα λευκαντικά. Μπορεί να απομακρύνει τη σκουριά ή να λευκάνει τα βαμβακερά που έχουν σημάδια και η μυρωδιά του φυσικά είναι καλή. Αν το τρίψετε πάνω στους λεκέδες μπορεί να κάνει θαύματα.

Οινόπνευμα για εντριβή

Αν υπάρχει λεκές από στυλό το οινόπνευμα είναι η καλύτερη λύση για την απομάκρυνσή του. Ρίξτε οινόπνευμα στο σημείο αυτό και έπειτα καθαρίστε το με κανονικό απορρυπαντικό.

Απορρυπαντικό πιάτων

Απομακρύνει τις λαδιές. Αυτό το μυστικό το ήξεραν και οι γιαγιάδες μας. Τρίψτε τη λαδιά με αυτό το απορρυπαντικό και έπειτα βάλτε το στο πλυντήριο. Αν ο λεκές επιμένει μπορείτε να ρίξετε μαζί με το απορρυπαντικό πιάτων και λίγο αλάτι.

Απόδοση από το https://tiphero.com

Keywords
Τυχαία Θέματα
Με αυτά τα υλικά που έχεις στο σπίτι μπορείς να «εξαφανίσεις» επίμονους λεκέδες από τα ρούχα,