Μαξίμου για Μητσοτάκη: Αγνοεί ακόμη και ποιός δολοφόνησε τον Γ. Λαμπράκη

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει:

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει:

«Το αντικοινωνικό μένος του κ. Μητσοτάκη, που απαιτεί νέο μνημόνιο για να ξεδιπλωθεί το ξέραμε. Αυτό που δεν ξέραμε», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση, «όμως είναι ότι αγνοεί ποιός δολοφόνησε τον Γ. Λαμπράκη. Και επειδή η άγνοιά του

είναι ανατριχιαστική, ας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη του καλύτερου βιογραφικού της χώρας: Ο Γ. Λαμπράκης, βουλευτής της ΕΔΑ, δολοφονήθηκε το 1963 από το παρακράτος της δεξιάς. Δολοφόνοι του ήταν οι Εμμανουηλίδης και Γκοτζαμάνης».

Ύβρι κατά της ιστορίας χαρακτήρισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης τη δήλωση Μητσοτάκη αναφορικά με τους 17χρονους και τη γνώση τους περί της δολοφονίας Λαμπράκη

Με αυστηρή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σχολιάζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ , Δημήτρης Παπαδημούλης τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στην οποία είπε «τι τον νοιάζει τον 17χρονο αν έγινε το 1963 η δολοφονία του Λαμπράκη».

Η δήλωση του Κ.Μητσοτάκη είναι ύβρις κατά της Ιστορίας και της ίδιας της Δημοκρατίας τονίζει στην ανάρτησή του ο κ. Παπαδημούλης και προσθέτει «θα τολμούσε να πει τα ίδια, κυνικά κ ανιστόρητα και για την δολοφονία Μπακογιάννη το 1989; Η ιστορία πρέπει να μας διδάσκει...» καταλήγει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η επίμαχη δήλωση

Στην απάντησή του, ο Κ. Μητσοτάκης είχε πει μεταξύ άλλων:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σεβασμό στον βασικό πυρήνα αξιών της δημοκρατίας. Οι παραπομπές στο παρελθόν και στο 1965 σε Γκοτζαμάνηδες και τρίκυκλα, γίνονται από έναν απελπισμένο πρωθυπουργό που ανασύρει στερεότυπα άλλων εποχών...»

Keywords
Τυχαία Θέματα