Μας ...παίρνουν και τον ελληνικό καφέ οι Τούρκοι, «ο πανάρχαιος πολιτισμός μας τον πρόσφερε στον κόσμο»

Εδώ οι Τούρκοι «ζητούν» το μισό Αιγαίο, τον καφέ θα... άφηναν; Αυτό θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς βλέποντας ένα tweet -και μάλιστα γραμμένο στα ελληνικά- της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Οι γείτονες έσπευσαν να διατρανώσουν ότι καφές που εμείς ονομάζουμε «ελληνικό», ανήκει στον... «πανάρχαιο πολιτισμό» των Τούρκων, ο οποίος τον έχει «προσφέρει» σε όλο τον κόσμο!

Η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Τουρκικής Δημοκρατίας με

tweet της, το οποίο μάλιστα έχει ανέβει στα ελληνικά, έσπευσε να υπογραμμίζει την τουρκική... εθνικότητα του ελληνικού καφέ, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Τουρκικού Καφέ»

«Απολαμβάνουμε τον Τουρκικό Καφέ που ο πανάρχαιος πολιτισμός μας προσφέρει σε όλο τον κόσμο, ανακατεύοντας τον με τη σοφία της Ανατολίας και ψήνοντας τον στο μπρίκι της καρδιάς, ξέροντας ότι θα τον θυμόμαστε μια ζωή. Σήμερα 5 Δεκεμβρίου τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρκικού Καφέ», αναφέρεται χαρακτρηριστικά.

Απολαμβάνουμε τον Τουρκικό Καφέ που ο πανάρχαιος πολιτισμός μας προσφέρει σε όλο τον κόσμο, ανακατεύοντας τον με τη σοφία της Ανατολίας και ψήνοντας τον στο μπρίκι της καρδιάς, ξέροντας ότι θα τον θυμόμαστε μια ζωή. Σήμερα 5 Δεκεμβρίου τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρκικού Καφέ. pic.twitter.com/9DEqDY6FW8

Republic of Türkiye Directorate of Communications (@Communications) December 5, 2022

#ΚΑΦΕΣ #ΤΟΥΡΚΙΑ #TWITTER #ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τούρκοι,tourkoi