«Qatar Gate» - Εύα Καϊλή: Δεν έπεισε τους δικαστές για τα «αλισβερίσια» του Τζιόρτζι - Το «αυτογκόλ» στην πρώτη της κατάθεση

Σε νέες αποκαλύψεις για το Qatar Gate και τη φερόμενη εμπλοκή της Εύας Καϊλή στο σκάνδαλο χρηματισμού από το Κατάρ που έχει προκαλέσει πολιτικό «σεισμό» στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει η εφημερίδα «La Repubblica».

Σε νέες αποκαλύψεις για το Qatar Gate και τη φερόμενη εμπλοκή της Εύας Καϊλή

στο σκάνδαλο χρηματισμού από το Κατάρ που έχει προκαλέσει «σεισμό» στις Βρυξέλλες, προχώρησε ο δημοσιογράφος Τζουλιάνο Φοσκίνι για λογαριασμό της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica».

Δεν ήταν σε πρώτο πλάνο η σύλληψη της Καϊλή

Σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA, οι Βέλγοι εισαγγελείς δεν είχαν στο αρχικό τους πλάνο τη σύλληψη της Εύας Καϊλή, ωστόσο οι κινήσεις που ακολούθησαν ήταν μονόδρομος όταν εντοπίστηκαν τα χρήματα στο σπίτι της.

«Τζόγος» διαφθοράς του Τζιόρτζι

Μάλιστα τόνισε ότι η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν έχει πείσει τους Βέλγους δικαστές πως δεν γνώριζε για τα χρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι της και πως ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ήταν μπλεγμένος σε έναν «τζόγο διαφθοράς».

Ο Ιταλός δημοσιογράφος είπε επίσης, επικαλούμενος πηγές των Βρυξελλών, ότι ο Τζόρτζι συνεργάζεται με τη βελγική Δικαιοσύνη, δίνοντας ονόματα και στοιχεία, προκειμένου να πετύχει συμβιβασμό όσον αφορά στην ποινή του. Θα πρέπει, ωστόσο, να δείξει ακόμα μεγαλύτερη διάθεση στο να συνδράμει την έρευνα των βελγικών Αρχών.

Μαζί σε πάρτι που διοργάνωσε ο πρέσβης του Κατάρ

Όπως είπε, στις 8 Δεκεμβρίου, μία ημέρα πριν από την επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας, οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο χρηματισμού βρίσκονταν μαζί σε πάρτι που διοργάνωσε ο πρέσβης του Κατάρ -και όπως είπε ο Φοσκίνι, το γεγονός αυτό δείχνει την «ασυδοσία» τους.

Τα «λάθη» στην πρώτη της κατάθεση

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή, στην κατάθεσή του δήλωσε πως εκείνη δεν γνώριζε για τα χρήματα. Ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει εδώ είναι γιατί ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος της Καϊλή.

«Είχα δει και παλιότερα μεγάλα χρηματικά ποσά στο σπίτι μας, μέσα σε βαλίτσες και σακούλες», ανέφερε στην κατάθεσή της στις βελγικές αρχές η Εύα Καϊλή. Όταν είδε τα χρήματα στο σπίτι της, γιατί δεν ενημέρωσε τις αρχές και προτίμησε να καλέσει τον πατέρα της και να τον μπλέξει;

Σύμφωνα με το Mega, ο Τζιόρτζι τόνισε πως η Εύα Καϊλή δεν γνώριζε την προέλευση των χρημάτων.

Πως γνώριζε τον πραγματικό δικαιούχο; Και γιατί ήθελε να τα ξεφορτωθεί;

«Μετά τη προσαγωγή του Παντζέρι πανικοβλήθηκα. Επικοινώνησα με τον πατέρα μου που βρισκόταν στις Βρυξέλλες με τη σύζυγό του και του ζήτησα να μεταφέρει τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι μου σε ασφαλές σημείο και να τα παραδώσει στον πραγματικό δικαιούχο τους.

Εκείνος ήρθε, πήρε τη βαλίτσα με τα λεφτά και επέστρεψε στο ξενοδοχείο που έμενε. Προφανώς, όμως, τον παρακολουθούσαν ήδη αστυνομικοί. Έκαναν έφοδο στο δωμάτιό του και κατέσχεσαν τα χρήματα», συμπλήρωσε στην κατάθεσή της η Καϊλή.

#QATAR_GATE #ΕΥΑ_ΚΑΙΛΗ #ΤΖΙΟΡΤΖΙ #ΔΙΚΑΣΤΕΣ #ΚΑΤΑΘΕΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Qatar Gate - Εύα Καϊλή, Τζιόρτζι -,Qatar Gate - eva kaili, tziortzi -