Μαρέβα Μητσοτάκη: Η πρώτη κυρία της Ελλάδας, ο έρωτας με τον Κυριάκο και η στοχοποίησή της (pics)

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη είναι η πρώτη κυρία της Ελλάδας

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι είναι σύζυγος του νέου πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη από το 1997 ενώ έχουν μαζί τρία παιδιά τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη. 

Πρόσφατα την είδαμε να στέκεται στο πλευρό του συζύγου της σε κάθε του πολιτική υποχρεώση, κρατώντας του το χέρι και δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή της. 

Η Μαρέβα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Κατάγεται από την  Αίγυπτο, τη Χίο και τη Βαρσοβία ενώ προέρχεται από επιχειρηματική οικογένεια. Ο ένας παππούς της Φίλιππος ήταν ναυπηγός, και ο άλλος εν ονόματι Ματίας Γκραμπόφσκι, είχε δική του φαρμακοβιομηχανία στη Βαρσοβία. Ο πατέρας της συνέχισε τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στο Λονδίνο και παράλληλα διατηρούσαν την γκαλερί Γκραμπόφσκι. 

Η αγάπη του πατέρα της για τα έργα τέχνης φαίνεται πως έχει επηρεάσει και την ίδια. Παράλληλα, έχει αναπτύξει κοινωνική δράση, ενώ αποτελεί αντιπρόεδρος της Endeavour Greece, του ελληνικού παραρτήματος της παγκόσμιας οργάνωσης και είναι συνιδρύτρια της ελληνικής εταιρείας Zeus + Dione.

Η γνωριμία της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκίνησε πριν από περίπου 20 χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ όπου έκαναν κι οι δύο μεταπτυχιακές σπουδές. Η Μαρέβα Μητσοτάκη έχει ένα πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις Πολιτικές Επιστήμες και ένα δεύτερο στην Πολιτική Οικονομία από το Κολούμπια. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές είναι στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Πριν μερικά χρόνια, είχε ξεσπάσει διαμάχη ανάμεσα στην ίδια και τον Κώστα Βαξεβάνη. Ο δημοσιογράφος κατηγορούσε τη Μαρέβα Μητσοτάκη ότι έκανε χρήση του διπλού ΑΦΜ και κατ' επέκταση εμπλεκόταν με πρόσωπα που σχετίζονταν με το σκάνδαλο της Siemens

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δέχθηκε εν μέρει την αγωγή της Κας Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και έκρινε ότι τα άρθρα του κ. Κώστα Βαξεβάνη ήταν «συκοφαντικά».

Παράλληλα, η απόφαση αναφέρει ότι η Κα Γκραμπόφσκι δεν είχε υποχρέωση υποβολής κοινής δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης, σε αντίθεση με τα όσα υποστήριζε ο κ. Βαξεβάνης, αλλά δεν θεωρήθηκαν συκοφαντικά τα όσα είχε δημοσιεύσει εξαιτίας της πολυπλοκότητας των θεμάτων της φορολογικής νομοθεσίας και δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης. Επίσης, δέχθηκε ότι η αγορά του ακινήτου στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε μέσω δανεισμού και χρήσης ιδίων κεφαλαίων, τα οποία άλλωστε η αρμόδια εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος ερεύνησε εξονυχιστικά και έκρινε με το πόρισμα της ότι δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό στην εν λόγω αγοροπωλησία.

Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και ο πληρέστατος έλεγχος από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές που έχει δικαιώσει απόλυτα την Κα Γκραμπόφσκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα