Μάνη: Ο ιερέας που κατηγορείται για τον βιασμό της 12χρονης διαγνώστηκε με σοβαρό μεταδιδόμενο νόσημα
Η υπόθεση του ιερέα από τη Μάνη, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση τη 12χρονη κόρη της συντρόφου του, παίρνει δραματική τροπή, καθώς ο 57χρονος μετά την προφυλάκισή του στις φυλακές Τριπόλεως, στο πλαίσιο των καθιερωμένων ιατρικών εξετάσεων, διαγνώσθηκε με λοιμώδες μεταδιδόμενο νόσημα.
Ο ιερέας μεταφέρθηκε πριν δύο εβδομάδες στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού (νοσοκομείο των κρατουμένων) όπου και παρέμεινε για αρκετές μέρες, με τους γιατρούς να τον υποβάλλουν σε περαιτέρω εξετάσεις, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα αρχικά ιατρικά ευρήματα, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τίποτα για την κατάσταση του.
Στις ερωτήσεις του, για ποιο λόγο μεταφέρθηκε στην Αθήνα, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι γιατροί τον καθησύχαζαν λέγοντάς του ότι πρόκειται για καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις.
Ο 57χρονος παρέμεινε κρατούμενος σε ένα από τα τέσσερα κελιά που είχαν διαμορφωθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού για την κράτηση μελών της οργάνωσης «17 Νοέμβρη», στο οποίο κρατούνταν και ο Χριστόδουλος Ξηρός.
Η κράτηση του εκεί κρίθηκε σκόπιμη λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, αλλά και για λόγους προστασίας από άλλους κρατούμενους, που «δεν συγχωρούν» ασελγείς πράξεις εις βάρος παιδιών.
Τα αποτελέσματα των εξετάσεωνΤα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, επιβεβαίωσαν τους αρχικούς φόβους των γιατρών και έδειξαν ότι ο ιερέας πάσχει από σοβαρό πρόβλημα υγείας, από το οποίο θα μπορούσε να είχε μολυνθεί το 12χρονο κορίτσι. Κάτι τέτοιο δε συνέβη, καθώς το παιδί χαίρει άκρας σωματικής υγείας.
Η 12χρονη που έχει καταγγείλει τον ιερέα ότι την κακοποίησε σεξουαλικά (8/9/2018) είχε υποβληθεί εκτός από ψυχιατρικό έλεγχο και σε πλήρες εργαστηριακό έλεγχο σε νοσοκομείο των Πατρών.
Ο έλεγχος έδειξε ότι δεν αντιμετωπίζει παθολογικά προβλήματα υγείας.
Η καταγγελία της 12χρονηςΗ 12χρονη μίλησε τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ φιλοξενούταν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για όσα πέρασε και κατήγγειλε τόσο τον ιερέα όσο και τον παππού της. Στην κατάθεσή της είχε πει:
«Ο μπαμπάς ήρθε χωρίς το παντελόνι και το εσώρουχο και μου έβγαλε το παντελόνι και το κιλοτάκι μου και μου έκανε κάτι κακό και εγώ πονούσα. Αυτό έχει γίνει και μία άλλη φορά.
Μετά ήλθε η μαμά στο σπίτι και μας βρήκε στο κρεβάτι. Είπε “τι κάνετε εκεί;” Εγώ της είπα οτι ο μπαμπάς το έκανε αυτό με το ζόρι. Η μαμά μετά με χτύπησε με τα χέρια της. Αυτά που μου έκανε ο ιερέας μου τα είχε κάνει και ο παππούς.»
Η απάντηση της κόρης του ιερέαΗ κόρη του προσωρινά κρατουμένου ιερέα αποκάλυψε πως ο πατέρας της μαζί με την αδελφή της πήγαν την 12χρονη στο Χαμόγελο του Παιδιού γιατί η μητέρα της ανήλικης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και βρισκόταν σε νοσοκομείο.
Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο ίδιος ο πατέρας μου πήγε το παιδί στο "Χαμόγελο του Παιδιού" μαζί με την αδελφή μου. Πώς είναι δυνατόν ο "βιαστής" να πήγε ο ίδιος το παιδί που υποτίθεται ότι κακοποίησε στο "Χαμόγελο του Παιδιού"».
Η κόρη του ιερέα επισημαίνει ότι «Είναι αθώος ο πατέρας μου και θα αποδειχθεί αυτό πολύ σύντομα. Γνωρίζω πολύ καλά τον πατέρα μου. Μεγάλωσε έξι παιδιά. Τα πέντε είναι κορίτσια. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος στα 57 του χρόνια να γύρισε και να έκανε αυτήν την πράξη από τη στιγμή που έχει μεγαλώσει τόσα κορίτσια. Πηγαίναμε φίλες στο σπίτι μας και να μην έχει δείξει κάτι».
Σημειώνεται ότι ο Ιερέας βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης και από την υπεράσπιση του επισημαίνεται πως δεν ήταν εκείνος που κακοποίησε το κορίτσι, αλλά άλλο άτομο από το συγγενικό της περιβάλλον.
Με πληροφορίες από pagenews.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Θλίψη: Πέθανε ο Γιάννης Σπανός
- Καιρός: Έρχεται χειμώνας - Πότε πλησιάζει νέα κακοκαιρία
- Βουλιάζει η τιμή του ελαιόλαδου, εκρηκτική κατάσταση
- Θάνατος λεχώνας: «Ένα σημάδι στο σώμα αρνιόταν να εξηγήσει πώς το απέκτησε»
- Τα ρολόγια των αγωνιστών του 1821: Δείκτες κύρους [εικόνες]
- Στα δικαστήρια οι κόρες της Λάσκαρη: Οι διάλογοι, το σπίτι στο Πόρτο Ράφτη και η αγωνία Λυκουρέζου
- Προσοχή: Προπληρωμή συντάξεων λόγω Χριστουγέννων – Δείτε πότε θα πληρωθείτε
- Black Friday : Τι ισχύει για τους εργαζόμενους που θα εργαστούν παραπάνω
- "Έχεις πεθάνει για μένα!": Μπορεί το μυαλό να πατήσει delete;
- Προπληρωμή συντάξεων λόγω Χριστουγέννων - Όλες οι ημερομηνίες
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Τζόκερ: Αυτός είναι ο μόνος υπερτυχερός που κέρδισε 4,1 εκατ. ευρώ με δελτίο 3 ευρώ
- Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ποια η νέα διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε για «άνοιγμα» Τσίπρα και Συνέδριο ΠΑΣΟΚ
- Νωρίτερα πληρώνονται προνοιακά, επίδομα παιδιού Α21, ΚΕΑ από τον ΟΠΕΚΑ - Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις
- Καιρός σήμερα: Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα
- Ποια είναι η Maria Ylagan Orosa που τιμά σήμερα το Doodle της Google
- Πώς να γλιτώσετε τις ουρές για πληρωμή ΕΝΦΙΑ και εφορίας
- Αναδρομικά: Το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει την τύχη τους - Πότε θα γίνει η δίκη
- Παναθηναϊκός- Μπασκόνια 100 - 68: PAO-mania!
- Θρίλερ στο Ηράκλειο: 31χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
- Καναδάς: Ξεκληρίστηκε οικογένεια από συντριβή μικρού αεροσκάφους

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ποια η νέα διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε για «άνοιγμα» Τσίπρα και Συνέδριο ΠΑΣΟΚ
- Ολυμπιακός – Αρμάνι: Για το πρώτο «back to back»
- ΚΚΕ: Τι κρύβεται πίσω από την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας
- Νομοσχέδιο για airbnb: Μισθώσεις χωρίς χρονικό περιορισμό – κανόνες για ποιότητα φιλοξενίας
- ΟΑΕΔ: Συνεργασία με ΕΑΒ Α.Ε. - Νέα ειδικότητα στην Επαγγελματική σχολή της Χαλκίδας
- Ισπανία: Η αστυνομία διαθέτει 1.000.000 ευρώ για νέα γκλομπ μετά τις κινητοποιήσεις στην Καταλονία
- ΕΟΤ: Νέα καμπάνια με στρατηγική στόχευση – Ποιες οι κρίσιμες αγορές
- Καναδάς: Ξεκληρίστηκε οικογένεια από συντριβή μικρού αεροσκάφους
- Θρήνος στο Πολεμικό Ναυτικό: Αρχικελευστής έχασε τη ζωή του
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- 9 θέσεις εργασίας στη ΔΕΥΑ Αγίου Νικολάου
- Αλβανία: Παίκτης έριξε μπουνιά σε διαιτητή - Αποβάλλεται δια βίου! (vid)
- Ποια είναι η Maria Ylagan Orosa που τιμά σήμερα το Doodle της Google
- Συνέδριο ΝΔ: Ποιοι μετέχουν, πού στοχεύουν, τι θα αναδείξει ο Μητσοτάκης
- Ανάσα το Δώρο Χριστουγέννων 2019 - Πότε πληρώνει ο ΟΑΕΔ και πότε ο ιδιωτικός τομέας
- Τα αποτελέσματα του ΟΑΕΔ για προσλήψεις στη Σχολή Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών
- Κτηματολόγιο: Τέλος χρόνου για 13 περιοχές
- Οι μελέτες ...μίλησαν: Ένας στους τέσσερις νέους εθισμένος με το κινητό