Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ποια η νέα διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε για «άνοιγμα» Τσίπρα και Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

Διεύρυνση της διαφοράς ΝΔΣΥΡΙΖΑ και θετικές γνώμες για το κυβερνητικό έργο κυριαρχούν στη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll. Δείτε αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

Στη δημοσκόπηση

της Opinion Poll η ΝΔ αυξάνει το εκλογικό της ποσοστό στο 40,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 23%. Ακολουθούν στο 5,3% το ΚΙΝΑΛ, στο 5,1% το ΚΚΕ, με 4,5% η Ελληνική Λύση και στο 3% το ΜέΡΑ25.

Ποσοστό 63,2% δηλώνει ικανοποιημένο από τις παρεμβάσεις και την συνολική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο το 49,9% θεωρεί πιο ικανό για Πρωθυπουργό έναντι 16,8% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα.

Με εξαίρεση το προσφυγικό/μεταναστευτικό, η κυβέρνηση θεωρείται ότι τα πάει καλά.

Το 71,8% πιστεύουν ότι το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει ώθηση στο κόμμα για πιο δυναμική παρέμβαση.

Σε ό,τι αφορά στο «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά και στο ερώτημα εάν μπορεί να εξελιχθεί σε σύγχρονο κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας, το 51,5% εκτιμούν πως δεν μπορεί να γίνει έναντι του 37,8% που το θεωρεί εφικτό.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πρώτοι ως προς την ικανοποίηση από το έργο και την εικόνα τους Υπουργοί είναι οι Νίκος Δένδιας, Μιχάλης Χρυσοχοίδης και Κωστής Χατζηδάκης.

Ακολουθεί στην τέταρτη θέση ο Τάκης Θεοδωρικάκος και στην πέμπτη ο Χρήστος Σταικούρας.

Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Γιάννης Βρούτσης, Νίκη Κεραμέως, Άδωνις Γεωργιάδης, Βασίλης Κικίλιας και Γιώργος Γεραπετρίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα