Μαίνεται η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - κυβέρνησης με αφορμή τις δηλώσεις Θεοχάρη

Μαίνεται η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - κυβέρνησης με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού τουρισμού σχετικά με τις ζώνες επικινδυνότητας στα νησιά λόγω κορονοϊού. Με νέα ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στις αρχικές του δηλώσεις και υπογραμμίσει ο Σ.Πέτσας προσπαθεί να «δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα».

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ

ότι στοχοποιεί τον υπουργό τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη. Σε προηγούημενη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ  ζητούσε από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκης «να στείλει τον κ. Θεοχάρη σπίτι του», κάνοντας λόγο για «πρωτοφανές μπάχαλο» στον τουρισμό. Ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι η προσπάθεια στοχοποίησης του Υπουργού πέφτουν στο κενό.

Η νέα ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Κατανοούμε τη δύσκολη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον κ. Πέτσα και προσθέτει ότι «ωστόσο όλοι αντιλαμβάνονται πως οι παλινωδίες του υπουργού Τουρισμού, τον οποίο κάλυψε πλήρως, στοιχίζουν ανεπανόρθωτα στη χώρα, την οικονομία και τους εργαζόμενους σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία».

«Ελπίζουμε», σχολιάζει, «την ερχόμενη Πέμπτη που ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το μεγαλεπήβολο σχέδιό του για τον τουρισμό με τον κ. Βρανάκη, όπως αφήνουν να διαρρεύσει από το Μέγαρο Μαξίμου, να μην έχει ξαφνικά ανειλημμένες υποχρεώσεις ο αρμόδιος υπουργός». Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει πως ο υπουργός Τουρισμού «συνεχίζει με σπασμένα τα φρένα να διασύρει τη χώρα μας και να υποβαθμίζει το τουριστικό μας προϊόν», μετά το «πρωτοφανές φιάσκο της περασμένης εβδομάδας».

Eνθαρρυντικά τα στοιχεία από την πορεία του κορονοϊού

Σε κάθε περίπτωση, ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία από το μέτωπο του κορονοϊού σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ και καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθανάσιος Δημόπουλος. «Είναι μηδαμινά τα νέα κρούσματα, αυτό το δεδομένο είναι πολύ ενθαρρυντικό. Αν συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε μια καλή προοπτική για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες» είπε πριν από λίγες μέρες ο καθηγητής μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Είναι η κατάλληλη περίοδος για να επανέλθουμε όσο περισσότερο στην κανονικότητα» ανέφερε.

Ο συναγερμός στο Ελ.Βενιζέλος από τα ...εισαγόμενα κρούσματα 

Σε κάθε περίπτωση, στην πτήση της Qatar Airlines, τη Δευτέρα 1 Ιουνίου από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», βρέθηκαν 12 θετικά δείγματα κορονοϊού, κατόπιν της διενέργειας του προβλεπόμενου ελέγχου για τη νόσο Covid-19 που πραγματοποιήθηκε στους 91 επιβαίνοντες από τα υγειονομικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα