Μάχη στη Βουλή για το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ (Live)

Με το βλέμμα στις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την μετωπική αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να ολοκληρωθεί η σημερινή συνεδρίαση για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Με ιδαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου καθώς όπως έχει προαναγγείλει αμέσως μετά την ομιλία του στην

Βουλή θα διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Με βάση τον προγραμματισμό του προεδρείου, το λόγο θα λάβουν 8 εισηγητές, 8 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, 14 ομιλητές και ο αρμόδιος υπουργός, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος. Η συνεδρίαση αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία.

Το πρωτόκολλο πρόκειται να ψηφιστεί από 153 βουλευτές. Στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προστεθεί ακόμα ο Σπύρος Δανέλλης, η Κατερίνα Παπακώστα, η Έλενα Κουντουρά και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που είχαν ψηφίσει και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Επίσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Σπύρος Λυκούδης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα