Λύθηκε το μυστήριο με την «Μόμο», την μαϊμού που ζούσε μόνη στο κλουβί και έμεινε έγκυος: Τι έδειξε το τεστ DNA

Οι φύλακες ενός ζωολογικού κήπου στην Ιαπωνία πιστεύουν ότι έλυσαν πλέον το «μυστήριο» με την γίββωνα που έμεινε έγκυος παρόλο που ζούσε... μόνη στο κλουβί της.

Η Μόμο, μια 12χρονη γίββωνας, αναστάτωσε τους φύλακες στον Ζωολογικό και Βοτανικό Κήπο «Kujukushima» στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας, καθώς γέννησε παρόλο που δεν είχε συντροφιά αρσενικού στο κλουβί της.

Χρειάστηκαν, μάλιστα, δύο χρόνια και ένα τεστ DNA

στο μωρό της προκειμένου να βρεθεί ποιος είναι ο πατέρας.

Το τεστ έδειξε ότι ο πατέρας ήταν ο Ίτο, ένας 34χρονος ευκίνητος γίββωνας, ο οποίος βρισκόταν σε ένα παρακείμενο κλουβί την εποχή που έμεινε έγκυος.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου είπαν στο CNN την Παρασκευή ότι πίστευαν πως η Μόμο και ο Ίτο κατάφεραν να ζευγαρώσουν μέσα από μια μικρή τρύπα σε μια ατσάλινη πλάκα μεταξύ των κλουβιών τους.

Η τρύπα είχε διάμετρο... περίπου 9 χιλιοστά.

Το τέκνο τους - μωρό πίθηκος - ζυγίζει περίπου 2 κιλά και «μεγαλώνει υγιώς» υπό την στοργική προσοχή της Μόμμο, τονίζουν.

Οι γίββωνες είναι από τους μικρότερους πιθήκους, αλλά έχουν δυνατές τραγουδιστές φωνές που έχουν εξελιχθεί σε μια περίτεχνη γλώσσα και μπορούν να αιωρούνται από κλαδί σε κλαδί με ταχύτητες έως και 56 χιλιόμετρα την ώρα.

Υπάρχουν δεκάδες είδη γιββώνων που είναι εγγενή σε μέρη της Ασίας, από τη βορειοανατολική Ινδία έως την Κίνα και μέχρι το αρχιπέλαγος του Βόρνεο.

Ο πληθυσμός των ευκίνητων γιββώνων στη φύση μειώνεται και έχουν καταγραφεί ως απειλούμενο είδος στη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, επειδή ο βιότοπός τους απειλείται από ανθρώπινες δραστηριότητες όπως η αποψίλωση των δασών, η εξόρυξη και η κατασκευή δρόμων.

#ΓΙΒΒΩΝΑΣ #ΙΑΠΩΝΙΑ #ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ_ΚΗΠΟΣ #ΜΑΙΜΟΥ #ΚΛΟΥΒΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα