Λουράντος: «Οι Φαρμακοποιοί Αττικής δεν θα συνεχίσουν να δίνουν self test»

«Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής δεν θα συνεχίσει να δίνει self test» δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος στο news4health.gr.

Η κυβέρνηση ζήτησε δίμηνη παράταση χορήγησης self test, σε συγκεκριμένες ομάδες, εξαιρουμένων των πολιτών που έχουν εμβολιασθεί από τους Φαρμακοποιούς. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δεν ήταν αντίθετος σε αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Λουράντος ξεκαθάρισε ότι οι Φαρμακοποιοί Αττικής δεν θα συνεχίσουν να δίνουν self test.

Όπως εξήγησε η διάθεση των self test στους πολίτες δεν είναι μια εύκολη διαδικασία και ο φόρτος εργασίας που έχουν φαρμακοποιοί είναι μεγάλος. «Δεν τα δίνουμε ένα - ένα στους πολίτες. Υπάρχει μια διαδικασία. Όταν τα δίνεις 3 - 3 πρέπεπει να γίνουν αντίστοιχα και τρεις εγγραφές στο σύστημα» είπε.

«O κόσμος φοβάται και αλλάζει το εμβόλιο της AstraZeneca, θέλουμε 15 λεπτά για τον κάθε πελάτη»

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κόσμος πηγαίνει στο φαρμακείο για να αλλάξει το εμβολιο με AstraZeneca, το οποίο αντίστοιχα έχει μια διαδικασία. «Ο κόσμος φοβάται και θέλει να κάνει άλλο εμβόλιο. Με αποτέλεσμα να θέλουμε τουλάχιστον 15 λεπτά για τον κάθε πελάτη ξεχωριστά για να του αλλάξουμε το ραντεβού για εμβόλιο». είπε.

Την ίδια στιγμή έρχονται σιγα σιγά και τουρίστες και σίγουρα ο φόρτος εργασίας θα συνεχίσει να είναι αυξημένος τόνισε. Παράλληλα, αναμένεται και το νέο εμβολιαστικό κύμα συνεπώς η εργασία των φαρμακοποιών θα συνεχίσει να είναι αρκετά αυξημένη.

«Μας λένε ανάλγητους αλλά δεν είναι έτσι. Ξεχνάνε τα καλά που έχουμε κάνει». είπε.

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Μας ζητήθηκε να δίνουμε εφάπαξ 4 self test στον κάθε δικαιούχο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

«Για την καλύτερη και ομαλότερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων αλλά και των φαρμακειών, ζητήθηκε από τον ΠΦΣ να καταβληθεί προσπάθεια να διατεθούν εφάπαξ 4 self tests σε κάθε δικαιούχο», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, μετά τη συνάντηση με τους κκ Κοντοζαμάνη και Βαλτά στο Υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ζητήθηκε η παράταση της διάθεσης των self test από τα φαρμακεία για τον Ιούλιο και τον Αύγστου, για τους δικαίουχουςδημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθώς και των νέων 18-30 ετών, εξαιρουμένων όλων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιασθεί.

Η ανακοίνωση του ΠΦΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα