Λιονέλ Μέσι: Και σε κρυπτονόμισμα η αστρονομική αμοιβή του από την Παρί Σεν Ζερμέν

Σε μία μορφή κρυπτονομίσματος αναμένεται να λάβει μέρος της αμοιβής του από τη συμφωνία του με την Παρί Σεν Ζερμέν ο Λιονέλ Μέσι.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, το οποίο επιβεβαίωσε ο γαλλικός σύλλογος, ένα σημαντικό τμήμα του πριμ υπογραφής θα καταβληθεί στον 34χρονο Αργεντινό άσο υπό μορφή fan tokens, που είναι και αυτό ένα είδος κρυπτονομίσματος, το οποίο επιτρέπει σε φίλους της ομάδας να έχουν δικαίωμα ψήφου για ορισμένες -ήσσονος σημασίας- αποφάσεις του συλλόγου.

Οπως συμβαίνει με όλα τα

κρυπτονομίσματα, τα fan tokens είναι εμπορεύσιμα και ανταλλάξιμα μέσω ειδικών πλατφορμών. Κάθε τέτοιο νόμισμα έφτασε να πωλείται χθες, Τρίτη, 10 Αυγούστου, ημέρα που οριστικοποιήθηκε η συμφωνία της Παρί με τον Μέσι, για περισσότερο από 60 δολάρια, ενώ σήμερα διαπραγματεύεται σε μια τιμή στα 40 δολάρια.

Οπως αναφέρει η Παρί Σεν Ζερμέν, τις τελευταίες ημέρες ο τζίρος στις αγοραπωλησίες των «PSG Fan Tokens» έχει ξεπεράσει τα 1,2 δισ. δολάρια.

Το μυθικό συμβόλαιο

Η ένταξη του Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν αποτελεί αναμφίβολα την πιο ηχηρή μεταγραφική κίνηση του φετινού καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο γαλλικός σύλλογος προσέφερε στον Αργεντινό σούπερ σταρ διετές συμβόλαιο συνεργασίας, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 31,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Αφαιρώντας τους φόρους, η καθαρή αμοιβή του 34χρονου ποδοσφαιριστή κυμαίνεται στα 25 εκατ. ευρώ ανά έτος. Ή αλλιώς σε 481.000 ευρώ ανά εβδομάδα ή 68.682 ευρώ ανά ημέρα, 2.862 ευρώ ανά ώρα, 47,69 ευρώ ανά λεπτό ή 0,80 ευρώ ανά δευτερόλεπτο.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω ισχύουν, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα μπόνους και οι χορηγίες. Έτσι, ο βραχύσωμος επιθετικός έχει τη δυνατότητα να βάλει ακόμη περισσότερα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ειδικότερα, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, ο Μέσι μπορεί να κερδίσει καθαρά έως και 75 εκατ. ευρώ (50 εκατ. ευρώ το διετές συμβόλαιο + 25 εκατ. τα μπόνους) κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη γαλλική πρωτεύουσα.

Βέβαια, η Παρί μόνο χαμένη δεν πρόκειται να βγει απ’ όλη αυτή την υπόθεση, καθώς πέραν της αγωνιστικής ενίσχυσης, ο γαλλικός σύλλογος θα κερδίσει πολλά περισσότερα σε επίπεδο πρεστίζ και μάρκετινγκ.

Δεν είναι τυχαίο ότι η αποχώρηση του Μέσι από τη Μπαρτσελόνα αναμένεται να στερήσει από τους Μπλαουγκράνα το ποσό των 137 εκατ. ευρώ σε επίπεδο drand name.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λιονέλ Μέσι, Παρί Σεν Ζερμέν,lionel mesi, pari sen zermen