Λέσβος: Ειδοποίησε την ΕΛΑΣ ότι της κλέβουν το σπίτι από την... Αυστραλία, ελεύθεροι μέσα σε μία ώρα (!) οι ανήλικοι δράστες

Τρεις διαρρήξεις σε πέντε μέρες σημειώθηκαν στο «αρχοντικό Βαμβούρη» στη Λέσβο, με τους δράστες να συλλαμβάνονται την τρίτη φορά και να αφήνονται ελεύθεροι... μια ώρα μετά. Από την Αυστραλία και μέσω κάμερας παρακολουθούσε η ιδιοκτήτρια να της «αδειάζουν» το σπίτι.

Η διάρρηξη του σπιτιού έγινε σε... τρεις δόσεις, με τους δράστες να αρπάζουν μέχρι και τα σερβίτσια από τα ντουλάπια. Μία εκ των ιδιοκτητών παρακολουθούσε τις εικόνες, που κατέγραφαν οι κάμερες ασφαλείας και παρά το ότη ήταν στην Αυστραλία κατάφερε να καλέσει την Αστυνομία και οι διαρρήκτες

βρέθηκαν με χειροπέδες.

Πιο αναλυτικά, το μεσημέρι στις 19 Φεβρουαρίου οι διαρρήκτες έσπασαν εξωτερικό παράθυρο που βλέπει στην οδό Ασκληπιού του γνωστού «αρχοντικού Βαμβούρη» στο Μακρύ Γιαλό στη Μυτιλήνη.

Δυο μέρες μετά, το μεσημέρι της 21ης Φεβρουαρίου επέστρεψαν με στόχο να πάρουν μεταλλικά σκεύη, που και πάλι πήραν ανενόχλητοι και εξαφανίστηκαν.

Το ίδιο βράδυ, 21 προς 22 Φεβρουαρίου μπήκαν για τρίτη φορά στο σπίτι και άρχισαν να συγκεντρώνουν οτιδήποτε έβρισκαν μπροστά τους, αντικείμενα μεγάλη οικονομικής και συναισθηματικής αξίας για τους ιδιοκτήτες τους αρχοντόσπιτου.

Από την Αυστραλία όπου βρισκόταν η εκ των ιδιοκτητών του σπιτιού παρακολουθούσε την «λεηλασία» του σπιτιού της από την οθόνη καμερών ασφαλείας.

Έτσι, από την... άλλη άκρη του κόσμου ειδοποίησε την ΕΛΑΣ η οποία λίγο μετά περικύκλωσε το σπίτι και συνέλαβε τους τρεις δράστες, οι οποίοι λίγη ώρα μετά αφέθηκαν ελεύθεροι γιατί... ήταν ανήλικοι.

Όπως ανέφεραν, δεν είχαν σχέση με τις προηγούμενες κλοπές που έγιναν στο συγκεκριμένο ακίνητο την ίδια μέρα και δυο μέρες πριν.

Για το παραπάνω συμβάν αλλά και άλλα παραπλήσια που έχουν γίνει στη Μυτιλήνη το τελευταίο διάστημα, δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ. ή κάποιες συλλήψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λέσβος, Ειδοποίησε, ΕΛΑΣ, Αυστραλία,lesvos, eidopoiise, elas, afstralia