Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα ταξιδέψω στην περιοχή όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωστοποίησε πάντως ότι το Σάββατο θα μεταβεί στο Κάιρο στο πλαίσιο μιας σημαντικής Πολυμερούς Διάσκεψης που συγκαλεί η Αίγυπτος με αντικείμενο το παλαιστινιακό.

Θα ταξιδέψω στην περιοχή το συντομότερο δυνατό όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, στον απόηχο της αναβολής, σε αυτή την συγκυρία , της επίσκεψης που προγραμμάτιζε στο Ισραήλ.

Ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε πάντως ότι το Σάββατο θα μεταβεί στο Κάιρο στο πλαίσιο μιας σημαντικής Πολυμερούς Διάσκεψης που συγκαλεί η Αίγυπτος με αντικείμενο το παλαιστινιακό.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει λόγο σε αυτή την νέα έκρηξη στη Μέση Ανατολή και μάλιστα με την δική της σφραγίδα.

"Είμαστε δύναμη λύσης, είμαστε το ανατολικό σύνορο της Ευρώπης, αλλά και το τελευταίο δυτικό φυλάκιο ειρήνης και σταθερότητας", πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία πολύ δύσκολη συγκυρία όπου στην ευρύτερη γειτονιά μας απλώνονται πολύ μεγάλοι κίνδυνοι, ενώ εξέφρασε την οδύνη και τον αποτροπιασμό του για την επίθεση σε νοσοκομείο και την άμεση ανάγκη να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις αναγνωρίζοντας το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, πάντα όμως με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, όπως είπε, και με κύριο μέλημα αυτή την στιγμή την προστασία του άμαχου πληθυσμύ της Γάζας και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Χαρακτήρισε επιβεβλημένο να μην επεκταθεί η σύρραξη και ανέδειξε ιδιαίτερα την ανάγκη να ενισχύσουμε την εσωτερική ασφάλεια της ΕΕ, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει πρόσθετη υποχρέωση να επιμείνει στην αυστηρή αλλά δίκαιη φύλαξη των εξωτερικών μας συνόρων και τόνισε ότι αυτό θα κάνουμε χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ_ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριάκος Μητσοτάκης,kyriakos mitsotakis