Κύπρος: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Χριστόφια

Σήμερα το απόγευμα στις 17:00 η Κύπρος αποχαιρετά τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο στην παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και ξένων ηγετών και αξιωματούχων. Η ημέρα σήμερα έχει κηρυχθεί ως δημόσια αργία μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ η κηδεία του τέως Προέδρου θα τελεστεί

δημοσία δαπάνη. Άλλωστε ο Δημήτρης Χριστόφιας θα ταφεί με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας. Παρόντες θα είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 8μελή αντιπροσωπεία του κόμματος, αντιπρόσωποι όλων των διπλωματικών αποστολών στην Κύπρο, εκπρόσωποι οργανώσεων και κομουνιστικών-αριστερών κομμάτων από ολόκληρο τον κόσμο. Το παρών του θα δώσει, εκπροσωπώντας την τ/κ κοινότητα, ο εκπρόσωπος του Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζιού. Θα παρευρεθούν επίσης οι Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Τουφάν Ερχιουρμάν, Τζεμάλ Οζγιγίτ, Ιζετ Ιζτζιάν και Μουράτ Κανατλί.

Φόρος τιμής

Πλήθος απλού κόσμου έσπευσε στα γραφεία του ΑΚΕΛ για να υπογράψει στο βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια. Τη δική του μαρτυρία για τα όσα έζησε με τον Δημήτρη Χριστόφια άφησε στο βιβλίο συλλυπητηρίων στα γραφεία του ΑΚΕΛ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Νίκος Αναστασιάδης έγραψε μεταξύ άλλων:«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη γιατί σήμερα αποχαιρετώ έναν πολιτικό άντρα, έναν φίλο, έναν πολιτικό ’αντίπαλο’ που τον διέκρινε ο πατριωτισμός, το ήθος και η εντιμότητα». Ο Άντρος Κυπριανού στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι «η Κύπρος έχασε έναν μεγάλο πατριώτη. Το Λαϊκό Κίνημα έναν μεγάλο ηγέτη, έναν αγωνιστή κομουνιστή, έναν διεθνιστή… Βάδισε όλα τα χρόνια της πορείας του με τη συνείδηση ότι εκπροσωπεί εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας που θέλει τους ηγέτες του καθαρούς». Το βιβλίο συλλυπητηρίων υπέγραψαν επίσης εκπρόσωποι του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, της Συμμαχία Πολιτών, του Κινήματος Οικολόγων, ο πρόεδρος της Βουλής και πολλοί άλλοι πολιτικοί και συνεργάτες του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: politis.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα