Κύπρος - serial killer: Αγωνία δίχως τέλος στις λίμνες του θανάτου - Γρίφος η αιτία θανάτου των σορών

Μουδιασμένη παρακολουθεί η κυπριακή κοινωνία τις εξελίξεις γύρω από την φρικτή υπόθεση των δολοφονιών γυναικών από τον serial killer Ορέστη.

Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει πλέον το γεγονός πως παρόλο ότι εξετάστηκαν ιατροδικαστικά τρία θύματα του φερόμενου 35χρονου δολοφόνου δεν εντοπίστηκε η αιτία θανάτου τους.

Οι ελπίδες εναποτίθενται πλέον στη σημερινή μεταθανάτια ιατροδικαστική εξέταση και αν και σήμερα δεν διαπιστωθεί η αιτία θανάτου, απομένει η εξέταση των θυμάτων από τον Βρετανό ιατροδικαστή, ο οποίος έχει μετακληθεί,

μαζί με συναδέλφους του, προκειμένου να συνδράμουν τις διωκτικές Αρχές της Δημοκρατίας.

Φρίκη με τον serial killer στην Κύπρο: Τις έδενε χειροπόδαρα με καλώδια - Πώς μετέφερε τα θύματά του

Μετά από πολύωρη επιχείρηση, δύτες με τη βοήθεια σκάφανδρου κατάφεραν την Κυριακή να ανασύρουν από την "Κόκκινη Λίμνη" στο Μισερό, τη μία από τις τρεις βαλίτσες θανάτου, στις οποίες ο 35χρονος Ίλαρχος ισχυρίζεται ότι έκρυψε τα θύματα του, πριν τα ρίξει στο νερό.

Ωστόσο τη Δευτέρα δεν κατέστη δυνατό να ανασυρθεί δεύτερη βαλίτσα, αν και έχει σηματοδοτηθεί το ακριβές σημείο.

Η ρομποτική κάμερα κατέγραφε δεδομένα για ώρες γύρω από το σημείο που σηματοδοτήθηκε. Βάσει αυτών των δεδομένων κρίθηκε ότι ήταν αδύνατη τη Δευτέρα ανάσυρση βαλίτσας, λόγω της περιορισμένης - εως και μηδενικήςv σε κάποια σημεία - ορατότητας.

Παράλληλα η κάμερα κατέγραψε δεδομένα στο σημείο που ο 35χρονος υπέδειξε ως το σημείο που πέταξε την τρίτη βαλίτσα, χωρίς όμως και πάλι να εντοπιστεί κάποιο αντικείμενο στο βυθό, που να παραπέμπει στη βαλίτσα που χρησιμοποίησε ο δράστης για να ολοκληρώσει το αποτρόπαιο του έγκλημα.

Σήμερα, σύμφωνα με το sigmalive, αναμένεται η ρομποτική κάμερα να επανέλθει για έρευνες στο βυθό, όπου και θα διαπιστωθεί κατά πόσον έχει βελτιωθεί το επίπεδο ορατότητας. Αξιοσημείωτο, ότι η ορατότητα έχει καταστεί περιορισμένη, λόγω των ερευνών που γίνονται στο βυθό.

Εμπειρογνώμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο καταφθάνουν στο νησί και πιάνουν άμεσα δουλειά, σε μια προσπάθεια να συνδράμουν στις έρευνες. Πρόκειται για εμπειρογνώμονες με ειδίκευση σε αυτό ακριβώς το έγκλημα που έχουμε ενώπιον μας, δηλαδή του κατά συρροήν δολοφόνου.

Παράλληλα, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των αναλύσεων από αντικείμενο, το οποίο εντοπίστηκε στο νερό στη Λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου, τελούν οι αρχές, με τις έρευνες εντοπισμού της σορού της 6χρονης Sierra να παραμένουν άκαρπες.

Όπως ξεκαθάρισε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής, Μάρκος Τράγκολας, το αντικείμενο που εντοπίστηκε και στάληκε για αναλύσεις δεν είναι δέρμα.

Η Κόκκινη Λίμνη, μετατράπηκε σε υδάτινο τάφο για την 36χρονη Livia Florentina Bunea, από τη Ρουμανία, την 8χρονη κόρη της και την Μaricar Valdez, 30 ετων, από τις Φιλιππίνες. Tο σημείο υποδείχθηκε όταν ο κατά συρροή δολοφόνος πήρε την απόφαση να φέρει στο φως, όσα εκ προ μελέτης διέπραξε τουλάχιστον τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Η πρώτη ταξιδιωτική βαλίτσα που ανασύρθηκε, ανοίχθηκε στην παρουσία μελών του ΤΑΕ Λευκωσίας και των ιατροδικαστών Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους, οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία στη σκηνή. Στη συνέχεια ολόκληρο το εύρημα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου σήμερα ανεμένεται, στην παρουσία ανθρωπολόγων να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή αλλά και ταυτοποίηση του θύματος. Το ερχόμενο Σάββατο θα συνδράμουν στις έρευνες και τα Sonar, τα οποία φτάνουν στην Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής.

Keywords
Τυχαία Θέματα