Κρίσιμη συνάντηση Τζόνσον - Μέρκελ για τους περιορισμούς στα ταξίδια και τον τουρισμό

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί αναμένεται να είναι ψηλά στην ατζέντα στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα ανάμεσα σε Μπόρις Τζόνσον και Άνγκελα Μέρκελ, σε μια προσπάθεια ο Βρετανός πρωθυπουργός «να σώσει τις καλοκαιρινές διακοπές», καθώς η Γερμανίδα Καγκελάριος, σύμφωνα με τα όσα σχολιάζουν τα βρετανικά δημοσιεύματα, «κατηγορείται ότι προσπαθεί να τιμωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο».

Η Γερμανία πιέζει να επιβάλει καραντίνα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση στους Βρετανούς τουρίστες, υποστηρίζοντας ότι θα προστατεύσει την

ένωση από τις παραλλαγές Covid.

Ο πρωθυπουργός θα καλωσορίσει την Άνγκελα Μέρκελ στην εξοχική κατοικία του στο Τσέκερς, στην τελευταία επίσκεψη της πριν αποχωρήσει από την καγκελαρία.

Σύμφωνα με τους Times, η Γερμανίδα καγκελάριος θα επιδιώξει η Ευρωπαϊκή Ένωση να ορίσει τη Βρετανία ως «χώρα ανησυχίας» λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.

Η Γερμανία έχει χαρακτηρίσει το Ηνωμένο Βασίλειο ως «περιοχή μετάλλαξης ιών», που σημαίνει ότι όποιος φτάνει από τη Βρετανία και τη Βόρεια Ιρλανδία πρέπει να μπει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες κατά την άφιξη.

Οι δύο ηγέτες, συναντήθηκαν τελευταία στη σύνοδο κορυφής της G7 στην Κορνουάλη τον περασμένο μήνα, και αναμένεται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, να συζητήσουν τις σχέσεις μεταξύ Λονδίνου και Βερολίνου.

Την Πέμπτη, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η κληρονομιά της κ. Μέρκελ ανάμεσα στις δυο χώρες θα διαρκέσει «πολλές γενιές».

Τέλος, η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί και με την βασίλισσα Ελισάβετ στο κάστρο Ουίνσδορ.

Keywords
Τυχαία Θέματα