«Κραυγή αγωνίας» από τον σύλλογο γονέων της Νέας Σμύρνης - Σχολικό συγκρότημα απειλείται με έξωση

Με έξωση απειλείται το σχολικό συγκρότημα του 7ου Λυκείου και του 8ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης, σύμφωνα με ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Λυκείου Ν.Σμύρνης «Εστία».

Με έξωση φαίνεται να απειλείται το σχολικό συγκρότημα, του 7ου Λυκείου και του 8ο Γυμνασίου, Νέας Σμύρνης, από τον ιδιοκτήτη του Πολιτιστικού Ιδρύματος «Εστία».

Κατά ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του συγκροτήματος, η «δαμόκλειος σπάθη», προήλθε λόγω οφειλόμενων μισθωμάτων από τον Δήμο Νέας Σμύρνης.

Πρόσκληση, προς τους πολίτες της Νέας Σμύρνης, αλλά

και εν γένει, για πορεία διαμαρτυρίας την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου κάνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Λυκείου Ν.Σμύρνης «Εστία».

Μάλιστα, έχει προσφύγει και στον Συνήγορο του Παιδιού, ευελπιστώντας πως «θα μπορέσει να γίνει ο διαμεσολαβητής, που θα ενσκήψει στο όλο θέμα με προτεραιότητα την πάσης φύσης υγεία των παιδιών, έστω προς την κατεύθυνση των Δημόσιων Φορέων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Επειδή απειλείται με έξωση, το σχολικό συγκρότημα, 7ο Λύκειο και 8ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης, από τον ιδιοκτήτη Πολιτιστικό Ίδρυμα «Εστία» λόγω οφειλόμενων μισθωμάτων από τον Δήμο Νέας Σμύρνης και με την αφορμή της δικάσιμου των αντίστοιχων μισθωμάτων στις 25 Ιανουαρίου 2023 σας καλούμε όλους στις 9:00 το πρωί στο σχολείο μας, 25ης Μαρτίου 3, επί της κεντρικής πλατείας της Νέας Σμύρνης.

Θα συγκεντρωθούμε στο σχολείο, θα περιδιαβούμε την πλατεία κάνοντας μια μικρή στάση παραπλεύρως των γραμμών του τραμ επί της οδού Ελ. Βενιζέλου, επιστρέφοντας θα σταματήσουμε στο Μέγαρο της Εστίας και θα καταλήξουμε στο Δημαρχείο Νέας Σμύρνης επί της λεωφόρου Συγγρού.

Ως γονείς και ως πολίτες απαιτούμε την απρόσκοπτη λειτουργία των Σχολείων μας και την εφαρμογή οριστικής και σταθερής πολιτικής απόφασης ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να είναι ακριβώς αυτό, Παιδιά.

Ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί, γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς, δημότες και μη.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΤΩΡΙΝΟΥΣ, ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο»

Στο πλευρό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Λυκείου Ν.Σμύρνης «Εστία», έχουν ήδη ταχθεί πέντε βουλευτές του ΚΚΕ: Κατσώτης Χρήστος, Γκιόκας Γιάννης, Κανέλλη Λιάνα, Μανωλάκου Διαμάντω και Παφίλης Θανάσης.

Οι ως άνω βουλευτές κατέθεσαν αναφορά, προς το Προεδρείο της Βουλής για τα Υπουργείο Παιδείας και Εσωτερικών, μέσω της οποίας ζητούν να παραμείνουν οι μαθητές του 7ου Λυκείου και 8ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης στο σχολείο, όπου στεγάζονται και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των σχολείων.

#ΣΧΟΛΕΙΟ #ΕΞΩΣΗ #ΝΕΑ_ΣΜΥΝΗΣ #ΝΕΑ_ΣΜΥΡΝΗ #ΝΕΑ_ΣΜΥΝΡΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα