Κόβεται μαχαίρι το... τσιγάρο με τον αντικαπνιστικό νόμο! Έτοιμα 7.000 μπλοκάκια για τα πρόστιμα
Τέλος στους θεριακλήδες καθώς και στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τον αντικαπνιστικό νόμο βάζει η κυβέρνηση. Ήδη το Υπουργείο Υγείας, παρήγγειλε 7.000 μπλοκάκια για την καταγραφή των προστίμων σε όσους δεν τηρούν τα προβλεπόμενα.
Σε έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, έγινε η αποδοχή της οικονομικής προσφοράς και η ανάθεση για την εκτύπωση και βιβλιοδεσία 7.000 βιβλιαρίων (μπλοκ) για τη λειτουργία του ελεγκτικού μηχανισμού στο πλαίσιο καταπολέμησης του καπνίσματος “Πράξη Επιβολής Προστίμου” του υπουργείου Υγείας.
Αντικαπνιστικός νόμος: Συστηματικοί έλεγχοι για την εφαρμογή του σε όλη τη χώρα - Τα αποτελέσματα
Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εν λόγω προμήθεια ανέρχεται στο ποσό των 15.624 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24% και θα βαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου, όπως σημειώνεται.
Η παράδοση στην κεντρική αποθήκη υλικού του υπουργείου Υγείας στον Ταύρο θα γίνει σταδιακά, με την πρώτη παράδοση να τοποθετείται σε 10 ημερολογιακές ημέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης, ενώ η παράδοση του συνόλου των βιβλιαρίων θα ολοκληρωθεί εντός 40 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης.
Παράλληλα δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τις κυρώσεις καθώς και τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται σε επιχειρήσεις καθώς και σε όσους καταπατούν τον νόμο.
Το κατώτερο πρόστιμο των 50 ευρώ για τον καπνιστή που προβλεπόταν με τον νόμο του 2010, αυξάνεται σε 100 ευρώ και ισχύει για κάθε παράβαση σε όλους τους κλειστούς χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος ό,τι έκτασης κι αν είναι, σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, τα αεροδρόμια εκτός των ειδικών χώρων καπνιστών, τους δημόσιους χώρους εργασίας καθώς και αναμονής δημοσίων υπηρεσιών.
Τα πρόστιμα
Για όλες αυτές τις περιπτώσεις παραμένει στα 500 ευρώ το πρόστιμο για τον υπεύθυνο διαχείρισης ή προϊστάμενο εκτός από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πάνω από 100 τ.μ.
Για την κατηγορία αυτή των κέντρων εμβαδού άνω των 100τ.μ. το πρόστιμο ξεκινά από 2.000 ευρώ και για κάθε υποτροπή ανεβαίνει κατά 2.000 ευρώ μέχρι την πέμπτη υποτροπή οπότε θα επιβάλλεται ποινή 10.000 ευρώ και οριστική ανάκληση άδειας.
Για τα νυχτερινά κέντρα και τους χώρους εστίασης άνω των 300 τ.μ. τα πρόστιμα για τους υπευθύνους των καταστημάτων ξεκινούν από 6.000 ευρώ και ανεβαίνουν κατά 1.000 ευρώ για κάθε υποτροπή.
Όσον αφορά τους θεριακλήδες που καπνίζουν σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους στους οποίους συναθροίζονται ανήλικοι όπως παιδικοί σταθμοί, σχολεία, παιδικές χαρές κτλ. το πρόστιμο είναι στα 200 ευρώ.Πρόστιμο 1.500 ευρώ θα πληρώνει όποιος οδηγός ή επιβάτης ΙΧ αυτοκινήτου στο οποίο επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τζομπανάκη: Η επιστροφή της στην Ελλάδα και η αλλαγή στην εμφάνισή της – Είναι μια κούκλα (Photos)
- Θα «φτύσεις αίμα», αν έχεις αφεντικό ένα από αυτά τα 3 ζώδια!
- Mεταναστευτικό: Φτιάχνουν 6 κλειστά κέντρα στα νησιά- Αδειάζει η Μόρια
- Ποιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είναι ο αρχαιότερος σε όλη την Ευρώπη;
- O Πρίγκιπας Φίλιππος γεννήθηκε στην Ελλάδα: μιλάει όμως ελληνικά;
- Εφορία: Ποιοι δικαιούνται και με τι κόστος τις 48 δόσεις
- Over half a billions Chinese paying with mobile phone apps (infographic)
- ΑΣΟΕΕ: Έσπασαν την κλειδαριά και ανακατέλαβαν το υπόγειο του πανεπιστημίου
- ΣτΕ: Αναδρομικά συντάξεων έως και 33 μήνες
- «Άγριες Μέλισσες»: Ο Μιλτιάδης αποκαλύπτει στον Λάμπρο το μεγάλο μυστικό που κρύβει
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Black friday: Countdown για την «Μαύρη Παρασκευή» - Ποια καταστήματα συμμετέχουν
- Ανακατέλαβαν το υπόγειο της ΑΣΟΕΕ - Έσπασαν την κλειδαριά που είχε τοποθετήσει η αστυνομία
- Αυτές είναι οι τιμές στα διόδια της Βόρειας Ελλάδας
- ΑΣΕΠ: Αιτήσεις για προσλήψεις στο ΔΕΔΔΗΕ σε Λάρισα, Λαμία και Θήβα
- Οι Ρουμάνοι στέλνουν «πακέτο» τον Πάσσαρη στην Ελλάδα
- Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Ο χωρισμός και η μάχη με την κατάθλιψη (video)
- ΑΣΕΠ: Προσλήψεις χωρίς πτυχίο στο νοσοκομείο Τρικάλων
- 7 θέσεις εργασίας στην ΠΕ Ζακύνθου
- Κλειστά κέντρα και 1.700 προσλήψεις φυλάκων και συνοριοφυλάκων τα όπλα της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
- instateacher.gr: Για περάστε στα… «ιδιαίτερα»!

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Αυτές είναι οι τιμές στα διόδια της Βόρειας Ελλάδας
- Οι Ρουμάνοι στέλνουν «πακέτο» τον Πάσσαρη στην Ελλάδα
- ΑΣΕΠ: Προσλήψεις χωρίς πτυχίο στο νοσοκομείο Τρικάλων
- Black friday: Countdown για την «Μαύρη Παρασκευή» - Ποια καταστήματα συμμετέχουν
- ΟΑΕΔ: Πότε πληρώνονται το δώρο Χριστουγέννων και τα επιδόματα ανεργίας
- Στον αέρα οι μεταβιβάσεις ακινήτων – Μπλακ άουτ λόγω ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίων
- ΑΣΕΠ: Αιτήσεις για προσλήψεις στο ΔΕΔΔΗΕ σε Λάρισα, Λαμία και Θήβα
- Ανακατέλαβαν το υπόγειο της ΑΣΟΕΕ - Έσπασαν την κλειδαριά που είχε τοποθετήσει η αστυνομία
- instateacher.gr: Για περάστε στα… «ιδιαίτερα»!
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Lady Gaga : Ο ξέφρενος χορός της στο γάμο της κολλητής της
- ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος: ''Ξεκίνησαν οι διαδικασίες προμήθειας νέων στολών εκστρατείας''
- Το μενού της ημέρας από το Forky
- Συνελήφθη ένας 14χρονος για επίθεση με σιδερογροθιά μέσα σε σχολείο
- Βατικανό: Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε ο Αναστασιάδης
- Συνάντηση Συλλόγων Γονέων και διευθυντών σχολείων του Δήμου Κηφισιάς
- Novartis: Η προανακριτική αναζητά τον πράκτορα «φάντασμα» του FBI
- Έντονες αντιδράσεις από την αμερικανική «νομιμοποίηση» των παράνομων ισραηλινών οικισμών
- Τσαβούσογλου: Δεν έχει καμιά ισχύ η απόφαση ΗΠΑ για Δυτική Όχθη