Κουτεντάκης: Δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για επιπλέον παροχές

Ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει κάποια ανησυχία για την επίτευξη του στόχου για το 2018, αλλά από την άλλη πλευρά δεν υπάρχουν και μεγάλα περιθώρια για επιπλέον παροχές.

«Είμαστε σε καλή πορεία και φαίνεται ότι θα πιάσουμε και θα υπερβούμε πιθανόν και φέτος τον στόχο», είπε ο κ. Κουτεντάκης, αλλά τόνισε ότι το Γραφείο δεν έχει κάνει πρόβλεψη για πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ

φέτος.

Απαντώντας στην ερώτηση αν μπορεί να αντέξει η οικονομία την αποπληρωμή των αναδρομικών, ο κ. Κουτεντάκης είπε ότι η συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου είναι αυτονόητη, αλλά τόνισε ότι αν ακυρωθούν όλες οι περικοπές που έγιναν στη διάρκεια των προγραμμάτων, τότε μιλάμε «για πολύ μεγάλο δημοσιονομικό ρίσκο που δημιουργεί αβεβαιότητες που παραμένουν».

Όπως σημείωσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αυτό «σίγουρα δεν είναι καθόλου καλό σήμα» προς τις αγορές. «Είναι ένα ρίσκο που υπάρχει και δεν μπορεί κανείς να το αγνοήσει» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα