Κουμουτσάκος για μεταναστευτικό: 'Ετοιμη η Ελλάδα μέχρι την 'Ανοιξη

Τους πρώτους μήνες της Άνοιξης η Ελλάδα θα είναι πλήρως θωρακισμένη για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό -προσφυγικό ζήτημα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος.  

Τόνισε ότι είναι θέμα εβδομάδων οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα κλειστά κέντρα στα νησιά και πρόσθεσε ότι έχουν εντοπιστεί οι τοποθεσίες που θα γίνουν. 

Εξήγησε ότι θα υπάρχει κλειστός χώρος  για όσους δεν

έχουν προσφυγικό προφίλ και έχουν προβατική συμπεριφορά. 

Ανέφερε παράλληλα ότι η χώρα πρέπει να έχει σαφή εικόνα για το ποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις παράγουν έργο και ποιες όχι. 

Συμπλήρωσε ότι η τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων εξετάζεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης ασφάλειας των συνόρων. 

 Πρόσθεσε ότι έργο θα δοκιμαστεί, θα είναι πιλοτικό και όχι οριστικό. 

Σχολίαζοντας τις επαναλαμβανόμενες απειλές Τούρκων αξιωματούχων ότι «θα ανοίξουν τις πόρτες» για μετανάστες, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε ότι «επιβεβαιώνουν ότι ελέγχουν τις ροές και προκαλούν ανησυχία στην Ευρώπη».

Ο κ. Κουμουτσάκος είπε, τέλος, ότι «αξίζει της προσοχής» η γερμανική πρόταση για το μεταναστευτικό προσθέτοντας ότι «θα χρειαστεί επίμονη δουλειά για να γεφυρωθούν οι τρεις διαφορετικές ομάδες στην Ευρώπη, οι χώρες υποδοχής, οι χώρες που αποτελούν προορισμό για τους μετανάστες και οι χώρες του Βιζέγκραντ».

Keywords
Τυχαία Θέματα