Κοτζιάς: Να μη δείξουμε καμία ανοχή σε αυτούς που λένε ότι θα ανατρέψουν την κυβέρνηση

Νέες αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου άφησε σήμερα ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ο οποίος δήλωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε αυτούς που λένε ότι θα ανατρέψουν την κυβέρνηση».

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε ότι πολτικκή του εκτίμηση ότι έκλεισε ο κύκλος της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάτι που όπως υποστήριξε έχει μεταφέρει ο ίδιος και στον πρωθυπουργό.

Όπως υπογράμμισε η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έγινε στο πλαίσιο μιας αναγκαίας συνεργασίας για να

βγει η χώρα από το μνημόνιο «Είχα πει ότι η κυβέρνηση θα ήταν κυβέρνηση σωτηρίας και δεν είχα αντίρρηση να συνεργαστεί με τη λαϊκή δεξιά. Όμως τώρα τελείωσαν τα μνημόνια και ερχόμαστε σε μια νέα φάση διακυβέρνησης που χρειάζεται να ανασυγκροτηθεί η δημοκρατική παράταξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την παραίτησή του, ο κ. Κοτζιάς διευκρίνησε πως δεν επρόκειτο για κάποια παρόρμηση, ενώ σχετικά με το υπουργικό συμβούλιο που προηγήθηκε επεσήμανε πως κατά τη συζήτηση που έγινε διαπίστωσε ότι «ο υπουργός Άμυνας προσβλέπει σε διαφορετική πολιτική και δεν έγινε αντιμετώπιση».

Όσον αφορά στις κατηγορίες του κ. Καμμένου για σχέσεις χρηματισμού με την εταιρεία του Τζορτζ Σόρος, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι προέρχεται από πολύ πλούσια οικογένεια και μάλιστα αποποιήθηκε την περιουσία του και ως εκ τούτου, δεν έχει ανάγκη από το να χρηματιστεί.

Τέλος, σχετικά με την σταδιακή επέκταση της αιγιαλκίτιδας ζώνης, ο κ. Κοτζιάς ξεκαθάρισε πως ο πρωθυπουργός είχε συμφωνήσει πριν το ανακοινώσει: «Πριν μπω για το αποχαιρετιστήριό μου ρώτησα τον πρωθυπουργό αν μπορώ να το ανακοινώσω. Μου είπε ναι. Ρωτήστε και τον πρωθυπουργό, είναι δύο ετών δουλειά».

Keywords
Τυχαία Θέματα