Κώστας Καζάκος: Μία τεράστια καριέρα σε Κινηματογράφο, Θέατρο και Τηλεόραση

Στη μακρόχρονη καλλιτεχνική του πορεία, ο Κώστας Καζάκος πρωταγωνίστησε σε δεκάδες ταινίες στον κινηματογράφο, ενώ έκανε μεγάλες επιτυχίες στο θέατρο και την τηλεόραση.

Πρώτη φορά ανέβηκε στο θεατρικό σανίδι το 1954, στο έργο «Η μικρή μας πόλη». Έκτοτε ακολούθησαν 12 θεατρικά έργα στα οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το απόγειο της

καριέρας του όμως, ήταν στον κινηματογράφο, όπου σημείωσε αναρύθμιτες επιτυχίες. Έπαιξε συνολικά σε 40 ταινίες ενώ είχε και παρουσιά σε τηλεοπτικές σειρές, 11 στον αριθμό.

{https://www.youtube.com/watch?v=-6WVXm6QoGU}

Τελευταία πρωταγωνιστική του εμφάνιση ήταν στην παράσταση "Πόλεμος και Ειρήνη" σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, όπου ερμήνευσε τον Λέο Τολστόι και τον Στρατηγό Κουτούζοφ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τη σεζόν 2019 - 2020.

Το 1973, τιμήθηκε με το Α’ Χρυσό Βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την αρτιότερη παραγωγή, της μεταφοράς της Λυσιστράτης. Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Ήταν ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού Συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Άδειας Άσκησης επαγγέλματος του Ηθοποιού, συνιδρυτής του Ελεύθερου Θεάτρου (μαζί με τον Λέοντα Τριβιζά) και ιδρυτής του ιδρύματος «Τζένη Καρέζη».

Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ελεύθερου Θεάτρου και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης.

Τιμήθηκε με τον «Χρυσό Απόλλωνα», βραβείο ηθοποιού Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Αθηνών το 1967, και Α΄ Χρυσό Βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1973 για την αρτιότερη θεατρική παραγωγή («Λυσιστράτη»).

Τιμήθηκε ακόμα με το Βραβείο της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων και Κριτικών για το σύνολο της προσφοράς του.

{https://www.youtube.com/watch?v=_uX29x1NYI4}

{https://www.youtube.com/watch?v=4F6Z0_-P3Mc}

{https://www.youtube.com/watch?v=XrgKkMiW0FE}

#ΚΩΣΤΑΣ_ΚΑΖΑΚΟΣ #ΗΘΟΠΟΙΟΣ #ΘΑΝΑΤΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα