Κώστας Αχ. Καραμανλής: Η προηγούμενη κυβέρνηση αύξησε το κόστος των διοδίων της Εγνατίας Οδού

«Η κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση και ειδικότερα ο κ. Σπίρτζης και ο κ. Τσακαλώτος αυξάνουν το μέσο κόστος διέλευσης της Εγνατίας Οδού» ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής στην Βουλή.

Ο ίδιος υποστήριξε πως το θέμα της αύξησης των διοδίων θα εξεταστεί καλύτερα απο την κυβέρνηση, επισήμανε όμως ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ανέβασε το κόστος χρήσης του αυτοκινητόδρομου κατά πέντε λεπτά του ευρώ ανα χιλιόμετρο ενώ παράλληλα διπλασίασε και τους

σταθμούς των διοδίων.

«Το έργο είχε απαξιωθεί για χρόνια και είχε απαξιωθεί απο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε χαρακτηριστικά. «Είμαι υπερ των λελογισμένων διοδίων. Όμως ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση αύξησε το κόστος των διοδίων τελικά το άφησε για να το υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση» συμπλήρωσε.

«Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να προστατεύει κανείς την δημόσια περιουσία» δήλωσε ο νέος Πρόεδρος της «Εγνατία Οδος Α.Ε.», Γιώργος Κωνσταντόπουλος, σημειώνοντας πως και στην θητεία του ως πρόεδρος του ΣΕΒΕ προστάτευσε την επαρκώς την δημόσια περιουσία.

Κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής επιτροπής ΔΕΚΟ για τον διορισμό του τόνισε πως βασική του επιδίωξη είναι η ψηφιοποίηση της εταιρείας και η βιώσιμη ανάπτυξη της.

«Στόχος μου η εξωστρέφεια της εταιρείας ώστε το έργο αυτό να αποτελέσει πρότυπο για την περιοχή των Βαλκανίων».

Σχετικά με το κόστος κατασκευής της Εγνατίας επισήμανε πως έχουν ξεπεράσει τα 6 εκ. ευρώ και πως είναι συγχηματοδοτούμενα με την Ε.Ε., ενώ όσον αφορά τα διόδια της Εγνατίας τόνισε πως κι ο ίδιος ως οδηγός δυσανασχετεί να υπάρχουν διόδια κάθε 30 χλμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα