Κορονοϊός: «Βράζουν» τα Νότια Προάστια της Αθήνας, ποια περιοχή έχει το ρεκόρ θετικότητας

Προ των πυλών βρίσκεται το τέταρτο κύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα, μεσούσης της τουριστικής περιόδου.

Πριν ακόμα η τουριστική περίοδος φτάσει στο πικ της, η Ελλάδα βρίσκεται προ των πυλών του τέταρτου κύματος κορονοϊού με τα κρούσματα να έχουν «ανέβει» εδώ και μέρες πάνω από τα 1.000 με τα Νότια Προάστια της Αθήνας και την Κρήτη

να προκαλούν τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» στους λοιμωξιολόγους.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη 7 Ιουλίου 1.820 κρούσματα, 159 διασωληνωμένους και 9 νέους θανάτους. Από αυτά, τα 1.061 κρούσματα καταγράφηκαν στην Αττική. Αν και το κέντρο της πρωτεύουσας ανέκτησε τα «ηνίά» στις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα, ο Νότιος Τομέας της Αθήνας συνεχίζει να βρίσκεται πολύ ψηλά στη σχετική λίστα καταγράφοντας σχεδόν το 1/4 των κρουσμάτων της Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νότιος Τομέας που τις τελευταίες ημέρες μονοπώλησε το ενδιαφέρον λόγω των πάρτι που οδήγησαν σε συρροές κρουσμάτων καταγράφει σχεδόν διπλάσιο ποσοστό θετικότητας από τον Κεντρικό Τομέα της Αθήνας.

Πρώτο και με διαφορά στη λίστα της θετικότητας όμως δεν είναι άλλο από το Ρέθυμνο που συνεχίζει να καταγράφει όχι μόνο δεκάδες κρούσματα αλλά και ποσοστό θετικότητας (1,84%) διπλάσιο από τον δεύτερο της λίστας (Γρεβενά, 0,94%).

Πέντε περιοχές καταγράφονται ως covid – free και είναι η Θάσος, η Θεσπρωτία, η Ιθάκη, η Κέα – Κύθνος και η Μήλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα