Περιφέρεια Αττικής: Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση πεζογέφυρας επί της Λ. Μεσογείων (εικόνες)

Ξεκίνησε η τοποθέτηση της 3ης πεζογέφυρας στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, από τις 6 συνολικά που θα εγκατασταθούν σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, βελτιώνοντας σημαντικά την αστική κινητικότητα και την καθημερινή μετακίνηση των πολιτών.

Η συνολική κατασκευή, χρηματοδοτήθηκε με 13 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, με τη δημοπράτηση και την εκτέλεση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Με αφορμή το έργο,

ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης επισήμανε:

«Με σύγχρονα έργα αναβαθμίζουμε τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και προστατεύουμε αποτελεσματικότερα τις ζωές των πολιτών. Επιπλέον, διασφαλίζουμε την μετακίνηση αλλά και την άνεση της πιο ευαίσθητης ομάδας των χρηστών του οδικού δικτύου που είναι οι πεζοί, ενώ ταυτόχρονα προάγουν την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ με συγχρόνους ανελκυστήρες.

Η τοποθέτηση των 6 πεζογεφυρών είναι μόνο ένα μέρος των δράσεων που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την βελτίωση της αστικής κινητικότητας».

Σημειώνεται ότι ο φορέας διαχείρισης αυτής της συγχρηματοδοτούμενης πράξης είναι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας.

Η πρώτη πεζογέφυρα είναι τοποθετημένη στην Αλίμου (συμβολή Ποσειδώνος με Καλαμακίου).

Η δεύτερη στην μαρίνα του Φλοίσβου και τις επόμενες μέρες θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Χθες τοποθετήθηκε το κατάστρωμα της πεζογέφυρας στην λεωφόρο Μεσογείων.

Παράλληλα, ξεκινάει η κατασκευή νέας, στην λεωφόρο Αθηνών, στο ύψος του Χαϊδαρίου.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης τόνισε πως: «Η Περιφέρεια Αττικής δεν μπορούσε να μην είναι παρούσα σε ένα δρόμο που περνάει κατά μήκος της Αγίας Παρασκευής, υψηλής εντάσεως και υψηλής επικινδυνότητας για τον πεζό. Δημιουργούμε την ασφάλεια του πεζού μέσα από αυτή την σύγχρονη πεζογέφυρα, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, υψηλής ποιότητας, όπου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής είναι η τρίτη που τοποθετείται τον τελευταίο χρόνο. Η μία ήταν στον Άλιμο, η δεύτερη στο παλαιό Φάληρο και εδώ στην Αγία Παρασκευή.

Θα φτιάξουμε άλλες δύο πεζογέφυρες στο Χαϊδάρι στο Παλατάκι και μια στην Πανόρμου, όπου γίνεται μέσα από χρηματοδότηση της Περιφέρειας και του ΥΠΕΧΩΔΕ. Θέλω να πω ότι συνεχίζουμε, έχουμε ακόμα να φροντίσουμε και σε άλλα σημεία την ασφάλεια των πολιτών και νομίζω ότι η σημερινή τρίτη γέφυρα αποδεικνύει και αυτά που έχουμε πει ότι πιάνουν τόπο και πολύ περισσότερο πιάνουν τόπο οι πολίτες που ψηφίζουν αυτούς που μπορούν να υλοποιήσουν το πολιτικό τους όραμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα