Κορονοϊός: Τέλη Ιουνίου οι τελικοί Champions League και Europa League - Ευρωπαϊκοί αγώνες και τα Σαββατοκύριακα

Η UEFA το μεσημέρι της Τρίτης (17/03) ανακοίνωσε την αναβολή του EURO 2020 για το επόμενο έτος, ενώ οι τελικοί των δύο ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων αναμένεται να οριστούν τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Marca», oι δύο τελικοί θα διεξαχθούν τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ο τελικός του Champions League

θα μετατεθεί στις 27 Ιουνίου ενώ αυτός του Europa, τρεις ημέρες νωρίτερα. Δηλαδή στις 24 του μήνα.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως για να πραγματοποιηθεί αυτό θα πρέπει να ξεκινήσει αν όχι τον Απρίλιο, τουλάχιστον στις αρχές του Μαϊου, η αγωνιστική δράση, καθώς εκκρεμούν ακόμα αγώνες για τους «16» και στις δύο διοργανώσεις.

Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, μέχρι η UEFA να ανακοινώσει κι επίσημα τις αποφάσεις της.

Ευρωπαϊκοί αγώνες τα Σαββατοκύριακα

Η νορβηγική ομοσπονδία ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι το Euro 2020 θα γίνει το 2021 και η πολωνική ομοσπονδία ότι για να βγουν οι ημερομηνίες λόγω κορονοϊού τα ευρωπαϊκά ματς θα γίνονται Σαββατοκύριακο και οι αναμετρήσεις των πρωταθλημάτων καθημερινές. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Πολωνών, θα γίνουν μεγάλες προσπάθειες να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διοργανώσεις, πρωταθλήματα και ευρωπαϊκά ματς, μέχρι τις 30 Ιουνίου. Τα ευρωπαϊκά ματς θα μπορούν να γίνονται το Σαββατοκύριακο και τα εθνικά πρωταθλήματα καθημερινές.

Οι αγώνες των εθνικών ομάδων για τον μήνα Μάρτιο (φιλικά και playoffs Euro) αναβλήθηκαν για τον Ιούνιο του 2020, ενώ οι αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, που είχαν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2021, θα διεξαχθούν σε άλλη ημερομηνία.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Το καλοκαίρι του 2021 το Euro 2020 - Οι ημερομηνίες διεξαγωγής

Καθηγήτρια Πνευμονολογίας για κορονοϊό: Τα ανησυχητικά συμπτώματα και οι επικίνδυνες ημέρες

Keywords
Τυχαία Θέματα