Κορονοϊός: Τα εμβόλια που υπάρχουν ήδη και μπορεί να καταπολεμήσουν τη νόσο

Δύο εμβόλια που υπάρχουν ήδη στην αγορά ενδέχεται να είναι και η θεραπεία κατά της νόσου Covid -19. Ο ειδικός εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήτης Τσιόδρας σχολίασε τα νέα επιστημονικά δεδομένα κατά την καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Σ Τσιόδρας αναφέρθηκε στα εμβόλια BCG και ΜΜR. «Έχει διαπιστωθεί σε επιδημιολογικές μελέτες ότι κάποια εμβόλια όπως αυτό της φυματίωσης και της ιλαράς φαίνεται να λειτουργούν προστατευτικά

κατά του κορονοϊού. Χώρες που έχουν πολύ υψηλά ποσοστά κάλυψης για τον εμβολιασμό με τα BCG και MMR φαίνεται ότι έχουν λιγότερους καταγεγραμμένους θανάτους».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε επίσης πως: «Φαίνεται οτι το εμβόλιο της φυματίωσης ενεργοποιεί κάποιους μηχανισμούς εσωτερικής άμυνας πολύ σημαντικούς ενώ έχουν βρεθεί σε παλαιότερες μελέτες οτι η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου προστατεύει και τα μικρά παιδιά από τους αναπνευστικούς ιούς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ξεκινήσει μελέτες σε ορισμένες χώρες του κόσμου όπου χορηγείται το εμβόλιο της φυματίωσης σαν μια προσπάθεια ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος των ανθρώπων. «Τίποτα δεν είναι βέβαιο ακόμη», υπογράμμισε ο Σ.Τσιόδρας, τονίζοντας πως: «θα περιμένουμε την επιστήμη να καταλήξει σε συμπεράσματα».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα