Κορονοϊός: Σύστημα διπλής επιτήρησης του ιού στην κοινότητα τίθεται σε ισχύ

Στην προστασία των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού εστιάζουν οι ειδικοί, καθώς σταθερός παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα. Ωστόσο, ανακοινώθηκε η εφαρμογή ενός συστήματος διπλής επιτήρησης του ιού στην κοινότητα.

Την εφαρμογή ενός μοντέλου διπλής επιτήρησης του ιού στην κοινότητα, στα πρότυπα της επιδημιολογικής επιτήρησης της γρίπης, τίθεται σε εφαρμογή εντός της εβδομάδας, καθώς τα κρούσματα που έχουμε μέχρι τώρα αφορούν ταξιδιώτες σε πληττόμενες

περιοχές και στενές επαφές τους, όπως ανακοίνωσε ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Η απόφαση ελήφθη βάσει εισηγήσεως της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, στο πλαίσιο επαγρύπνησης της χώρας για τις επιπτώσεις του κορονοϊού, ακόμη και χωρίς την αύξηση των κρουσμάτων.

 

Πρόκειται για ένα επιδημιολογικό σύστημα ,που αφορά στην εργαστηριακή επιτήρηση του κορονοϊού στην κοινότητα, στα σοβαρά περιστατικά που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ το δεύτερο σύστημα εστιάζει περαιτέρω στην επιτήρηση του ιού στην κοινότητα και βάσει αυτού θα λαμβάνονται δείγματα προς εξέταση για Covid19 σε ποσοστό ασθενών. 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΤΗΡΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα