Κορονοϊός: Στα σκαριά τεστ εντοπισμού θετικών που υπερμεταδίδουν τον ιό

Η Microbio παρασκευάζει ένα τεστ κορονοϊού για τον εντοπισμό ανθρώπων θετικών στον ιό που έχουν περισσότερεες πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό. Κατά πόσο ένα τέτοιο τεστ θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό και να πάρει την τελική έγκριση για κυκλοφορία. 

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Microbio ανέπτυξε πρόσφατα ένα τεστ που θα μπορούσε,

σύμφωνα με τις εκθέσεις των μέσων ενημέρωσης, να πει αν κάποιος είναι πηγή υπερμετάδοσης κορονοϊού (superspreader). Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια συναρπαστική προοπτική, υπάρχουν μερικές ερωτήσεις που πρέπει να γίνουν πριν μάθουμ πως μπορεί να περιορίσει την εξάπλωση της COVID-19.

Πρώτον, τι είναι ένας superspreader;

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει επιστημονικός ορισμός για τον υπερμεταδότη. Στο πλαίσιο της COVID-19, ο όρος "superspreader" έχει χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει κάποιον που μπορεί να διασπείρει τον ιό και να προκαλέσει μόλυνση σε πολλούς ανθρώπους με ελάχιστη επαφή. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θεωρείται ότι συμβάλλουν σε αυτό που κάνει κάποιον ένα superspreader. Ο πιο πολυσυζητημένος είναι το μολυσματικό ιικό φορτίο.

Η τρέχουσα υπόθεση είναι ότι οι άνθρωποι με υψηλότερο μολυσματικό ιικό φορτίο είναι πιο πιθανό να μολύνουν τους άλλους, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο απλό.

Για τη διενέργεια ενός τεστ κορονοϊού, ο εργαζόμενος υγειονομικής περίθαλψηςσυλλέγει δείγμα από το πίσω μέρος της μύτης και του λαιμού του ατόμου. Αυτές είναι οι περιοχές όπου ο ιός θέλει να ζει. Το επίχρισμα στη συνέχεια αποστέλλεται σε ένα εργαστήριο παθολογίας το οποίο ελέγχει την παρουσία του ιικού γονιδιωματικού υλικού.

Η δοκιμή επιστρέφει ως θετική (δηλαδή, ο ιός έχει ανιχνευθεί) ή αρνητική (ο ιός δεν ανιχνεύεται). Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πόσο ιός υπάρχει, ή αν αναπαράγεται.

Πως δουλεύει το τεστ της Microbio
Keywords
Τυχαία Θέματα