Κορονοϊός: Σε καραντίνα το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας - Διευθυντής καρδιοχειρουργικής θετικός στον ιό

Σε καραντίνα τέθηκε όλο το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου εργαζόταν ο 64χρονος γιατρός που διαγνώσθηκε με κορoνοϊό.

Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας τέθηκε σε πλήρη καραντίνα, μετά και την επιβεβαίωση πως ένα από τα κρούσματα κορονοϊού είναι και ο διευθυντής της καρδιοχειρουργικής κλινικής.

Οπως σημείωσε στις πρώτες δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας της Κύπρου, Κωνσταντίνος Ιωάννου, έχουν ληφθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας περίπου 150 δείγματα, τα οποία και στάλθηκαν τα ξημερώματα στο Ινστιτούτο Γενετικής και

αναμένονται τα αποτελέσματα.

Ακόμα, προκειμένου να εκμηδενιστούν οι πιθανότητες μετάδοσης του κορονοϊού, ακυρώθηκαν όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού, χειρουργεία, επισκέψεις και εισαγωγές για τις επόμενες 48 ώρες.

Η δυσκολία της Κύπρου αυτή την ώρα, σύμφωνα με το sigmalive, έγκειται στο ότι ο γιατρός έφθασε στην Κύπρο από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 3 Μαρτίου και μόλις χθες, 9 Μαρτίου προέβη στις απαραίτητες εξετάσεις όπου επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικός.

Τα ξημερώματα εξάλλου της Τρίτης απεστάλησαν από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας δείγματα 152 ατόμων, συναδέλφων του γιατρού.

Έτσι καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο το έργο του εντοπισμού, της ιχνηλάτισης των επαφών του γιατρού.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας εξάλλου όπου εργάζεται λήφθηκαν μετά από απόφαση Υπουργείου το βράδυ της Δευτέρας, έκτακτα μέτρα με 48ωρη διάρκεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα