Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα σε ευρωπαϊκό θεσμό στις Βρυξέλλες

Ένας εργαζόμενος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας (ΕΟΑ), υπηρεσία της ΕΕ με έδρα τις Βρυξέλλες, είναι το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού σε ευρωπαϊκό θεσμό.

Ο εργαζόμενος είχε επιστρέψει από αποστολή στην Ιταλία όταν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Ντέινα Σπίναντ, εκπρόσωπος του ΕΟΑ. «Έχουμε λάβει επιβεβαίωση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τη Δευτέρα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι αναστέλλει για τουλάχιστον 3 εβδομάδες όλες τις επισκέψεις

εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Το Ευρωκοινοβούλιο υποδέχεται 700.000 επισκέπτες τον χρόνο, ανέφερε ο πρόεδρος Νταβίντ Σασόλι, τονίζοντας τη σημασία των μέτρων πρόληψης.

«Μία από τις επιπτώσεις από τις πληροφορίες που λαμβάνουμε είναι να περιορίσουμε την πρόσβαση των επισκεπτών στα κτίρια του Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες».

Το μέτρο αφορά τους τουρίστες και τους επισκέπτες των ευρωβουλευτών και των βοηθών τους, των μελών των λόμπι και τους εξωτερικούς συμμετέχοντες των σεμιναρίων.

Επιπλέον, ο κ. Σασόλι ζήτησε από τα μέλη του προσωπικού και της διοίκησης που μεταβαίνουν σε πληγείσες περιοχές να εργάζονται στα σπίτια τους.

Σχετικά με τους ευρωβουλευτές που πηγαίνουν στις πλέον πληγείσες περιοχές, «πρέπει να επιδεικνύουν προσοχή. Όμως, κανείς δεν μπορεί να περιορίσει τη θητεία τους ή την παρουσία τους στο Κοινοβούλιο».

Η συνεδρίαση της ολομέλειας που έχει προγραμματιστεί στο Στρασβούργο την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί «υπό τις όσο το δυνατόν κανονικές συνθήκες», με τη Γαλλία να αποτελεί μία από τις εστίες με τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη.

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣΚΡΟΥΣΜΑΤΑΒΡΥΞΕΛΛΕΣΘΕΣΜΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα