Κορονοϊος: Σήμα για μέτρα στα ΜΜΜ από το υπουργείο Υγείας

Οδηγίες προς τους Οργανισμούς Μέσων Μαζικών Μεταφορών για την πρόληψη απέναντι στην εξάπλωση του Κορονοϊου δίνει με εγκύκλιο του το υπουργείο Υγείας

Τι θα γίνει αν χρειαστεί να μεταφερθούν με οχήματα ΜΜΜ ειδικές ομάδες πληθυσμού; Ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες υγιεινής για την προστασία της ατομικής αλλά και της δημόσιας υγείας; Απαντήσεις δίνει εγκύκλιος του Υπουργείο Υγείας, η οποία συστήνει την εντατικοποίηση των προγραμμάτων καθαρισμού και απολύμανσης.

Το Υπουργείο Υγείας,

στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και λόγω της εποχικής αύξησης των κρουσμάτων ιογενούς αιτιολογίας όπως ο κορονοϊός, αλλά και η εποχική γρίπη, κ.α, αποφάσισε να υπενθυμίσει με εγκύκλιο βασικούς κανόνων υγιεινής που πρέπει να τηρούνται σε λεωφορεία, τρένα, αεροπλάνα, αλλά και στους επιβατικούς σταθμούς τους, με βασικό στόχο την προστασία και διασφάλιση της Ατομικής Υγείας επιβατών και εργαζομένων και κατ’ επέκταση της Δημόσιας Υγείας.

Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Π. Πρεζεράκος, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες καλούνται να προβούν σε όλες τις απαραίτητες σχετικές ενέργειές, ενώ το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παρακαλείται για την σχετική ενημέρωση των αρμόδιων εποπτευόμενων φορέων του.

Ειδικότερα, με αφορμή και την επιδημία του κορονοϊού:

Διαβάστε την συνέχεια στο News4Health.gr

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣΜΜΜΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα