Κορονοϊός: Παγώνουν οι εμβολιασμοί στις ασθενέστερες χώρες

Το πάγωμα των εμβολιασμών στις ασθενέστερες χώρες μπορεί να είναι μια απόφαση, η οποία πάρθηκε στα πλαίσια των μέτρων που αφορούν της πανδημία του κορονοϊού, ωστόσο είναι μια απόφαση που επιφέρει σοβαρές επιπώσεις. Γιατί η απόφαση αυτή μας επηρεάζει όλους.

Η έλευση του κορονοϊού δημιουργεί διλήμματα στους διεθνείς οργανισμούς υγείας σχετικά με το τι θα γίνεται στο εξής με τους μαζικούς εμβολιασμούς που προστατεύουν από άλλες

σοβαρές ασθένειες. Το δίλημμα αυτό δεν αφορά μόνο τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Αν σταματήσουν γενικά οι εμβολιασμοί των παιδιών που σχετίζονται με τις ασθένειες που μέχρι τώρα που μπορούμε να “νικήσουμε”, υπάρχει κίνδυνος να επανεμφανιστούν παλαιότερες σοβαρές ασθένειες, σύμφωνα με τον Seth Berkley, Επικεφαλή του GAVI, οργανισμού που ασχολείται με τους μαζικούς εμβολιασμούς.

Για παράδειγμα, η Διεθνής Πρωτοβουλία για την εξάλλειψη της πολιομυελίτιδας στις 24 Μαρτίου συνέστησε την αναστολή των εκστρατειών εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Δύο μέρες αργότερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και συγκεκριμένα η ειδική συμβουλευτική ομάδα εμπειρογνωμόνων για την ανοσοποίηση (SAGE) πρότεινε την αναβολή όλων των μαζικών εκστρατειών εμβολιασμού.

Αυτό έγινε γιατί οι εκστρατείες αυτές είναι αντίθετες με την λογική της κοινωνικής απόστασης σύμφωνα με τον Alejandro Cravioto, από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού, ο οποίος προεδρεύει του SAGE.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιπτώσεις της απόφασης αυτής μπορεί να είναι τεράστιες και να δημιουργήσουν προβλήματα που μπορεί να κρατήσουν ακόμα και μετά την πανδημία.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα