Πάσχα 2020: Στο τραπέζι απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων

Πάσχα 2020 - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αποφάσεις για τις μετακινήσεις το Μέγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα καλείται να πάρει η κυβέρνηση. Ποιος ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ.

Στο τραπέζι είναι το ενδεχόμενο πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων για το Μέγαλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Αυτό εξετάζει η κυβέρνηση με τις οριστικές αποφάσεις να καθορίζονται τα επόμενα 24ωρα.

Όπως

μετέδωσε το Open το πρώτο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση ξεκινά αμέσως μετά το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ το Μεγάλο Σάββατο στις 19:00. Τότε, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αναμένεται να απαγορευτεί η κυκλοφορία των Ι.Χ., των ταξί αλλά και τον Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Η απαγόρευση θα διαρκεί έως και την Τρίτη του Πάσχα.

Το δεύτερο σενάριο αφορά σε απαγόρευση κυκλοφορίας των Ι.Χ. μετά το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ το Μεγάλο Σάββατο, αλλά με την διαφορά ότι θα επιτρέπεται η κυκλοφορία ταξί και ΜΜΜ. Το μέτρο να ισχύσει μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

Κικίλιας: Εξετάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων το Πάσχα

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open ο Βασίλης Κικίλιας στο ερώτημα εάν εξετάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων το Πάσχα δήλωσε:

«Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση έκαναν μία επιλογή: Βρήκαμε κι εμπιστευθήκαμε τους κορυφαίους ειδικούς και επιστήμονες. Τη Μεγάλη Εβδομάδα, το Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα γίνει αυτό που πρέπει για να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους. Σταθμίζεται κι αυτό το μέτρο αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που κάνει τις ανακοινώσεις, για τα μέτρα που παίρνουμε κι αυτό πρέπει να το τηρήσω».

Σαρωτικοί έλεγχοι από την ΕΛΑΣ

Μπλόκα σε όλο το μήκος του οδικού δυκτίου στήνει η ΕΛΑΣ. Από το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης θα λειουργούν 16 μπλόκα περιφερειακά της Αθήνας: Στην Λ. Μακροπούλου, στη Λ. Μαραθώνος, στην Βάρης Κορωπίου, στην Αθηνών-Σουνίου και στην Πεντέλης προς Νέα Μάκρη.

Για τα σημεία με τα αστυνομικά μπλόκα, την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται επέκταση του προστίμου των 300 ευρώ με αφαίρεση πινακίδων για όσους δεν έχουν λόγο να βρίσκονται εκεί και έχουν εγκαταλείψει τις μόνιμες κατοικίες τους.

Το σχέδιο περολαμβάνει και εναέρια επιτήρηση με πτήσεις drones που θα δίνουν ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ για όσους στήνουν γλέντι σε ταράτσες και ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι δύσκολο να ξεφύγουν.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα 2020: Πόσο επικίνδυνο είναι το τραπέζι με φίλους – Τσιόδρας: Ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί με την ομιλία

Κορονοϊός: Παγώνουν οι εμβολιασμοί στις ασθενέστερες χώρες

Keywords
Τυχαία Θέματα