Κορονοϊός κρούσματα: Τι ώρα βγαίνει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σήμερα

Kορονοϊός Ελλάδα: Τα νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα, Τρίτη 9/6 θα ανακοινωθούν με επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ στις 6 το απόγευμα. Η καθημερινή ενημέρωση είχε σταματήσει και η επαναφορά της αποφασίστηκε

χθες 8/6. Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για νέα κρούσματα σύμφωνα με την ιχνηλάτηση.

Όπως είναι φυσικό υπάρχει έντονη ανησυχία, καθώς ξαφνικά ανακοινώθηκαν 97 κρούσματα μέσα σε 4 μέρες μετά το άνοιγμα των καταστημάτων και των σχολείων.

Τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, με τα 29 να εντοπίζονται στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Παράλληλα, οι υγειονομικές αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους προς τη Λαμία όπου καταγράφηκαν 4 νέα κρούσματα, τα οποία φέρονται ν’ αφορούν όλα σε μία οικογένεια.

Εν τω μεταξύ, στην Τρίπολη καταγράφηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε δομή ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, νοσηλεύεται ένας 66χρονος που επέστρεψε από την Τσεχία και εμφάνισε συμπτώματα 10 ημέρες μετά την επιστροφή του και ενώ βρισκόταν σε απομόνωση στο σπίτι του.

Την ίδια ώρα, στην Κοζάνη, δύο άνδρες διαγνώστηκαν θετικοί με χαμηλό ιικό φορτίο και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Υπενθυμίζεται πως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.049, εκ των οποίων το 55.2% αφορά σε άνδρες. Μετά την αύξηση των κρουσμάτων αυτών, επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.Τα κρούσματα στην χώρα μας ανέρχονται σε 97, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση επιτήρησης (την Πέμπτη 4 Ιουνίου).

 Κορονοϊός: Αυτά είναι τα τρία στάδια για τα έκτακτα lockdown το καλοκαίρι στην Ελλάδα

 Ο λοιμωξιολόγος, αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων που αποτέλεσε αντικείμενο της έκτακτης τηλεδιάσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα, τόνισε ότι είναι τρία τα σημεία στα οποία πρέπει να εστιάζεται η προσοχή: Τα ορφανά κρούσματα, την ατομική ευθύνη και τη διαχείριση των πτήσεων και του τουρισμού.

«Χρειάζεται μια συνεχής επιδημιολογική επιτήρηση των “κόκκινων” χωρών σε κάθε φάση που θα αλλάζουν τα μέτρα. Γνωρίζουμε ότι θα ξεφύγουν κρούσματα και από τις ασφαλείς χώρες, μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε ένα προφίλ για όλους τους τουρίστες, όμως αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Γώγος.

Περισσότερα για τα τρία στάδια ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα