Διπλό φονικό στα Ανώγεια: «Καταπέλτης» ο εισαγγελέας, τι πρότεινε για τον Μανώλη Καλομοίρη

Συνταρακτικές εξελίξεις στην υπόθεση με το διπλό φονικό στα Ανώγεια της Κρήτης. Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Μανώλη Καλομοίρη, χωρίς το ελαφρυντικό του «εν βρασμώ ψυχής».

Ο Εισαγγελέας τόνισε ότι δεν δικαιολογείται ελαφρυντικό «εν βρασμώ ψυχής» για τον κατηγορούμενο καθώς είχε πάρει το όπλο πριν από τη συμπλοκή του πατέρα του με τον Γιώργο Ξυλούρη.

Κατά την αγόρευσή του, ο εισαγγελέας παρουσίασε τα γεγονότα επισημαίνοντας ότι ο Γιώργος Ξυλούρης πυροβόλησε

τον Λευτέρη Καλομοίρη κατά τη διάρκεια της πάλης τους και ότι ο Μανώλης Καλομοίρης πυροβόλησε τον Γιώργο Ξυλούρη επτά φορές με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

«Αισθανόταν ότι ο Καλομοίρης τον είχε ξεφτιλίσει. Πήρε το όπλο του, στόχος του ήταν να βρει τον κατηγορούμενο όχι τον Λευτέρη Καλομοίρη ο οποίος προσπάθησε να τον εμποδίσει και κατά αυτή την προσπάθεια συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα να πυροβολείται ο Καλομοίρης κατά τη διάρκεια της πάλης και να πέφτει νεκρος. Αν ο Ξυλούρης είχε πρόθεση να τον σκοτώσει θα το είχε κάνει από την αρχή».

Ο κατηγορούμενος όπως είπε ο εισαγγελέας «το όπλο που πήρε εξαρχής και το είχε ανά χείρας το προόριζε για τον Ξυλούρη. Τον πυροβόλησε 7 φορές».

«Ο Καλομοίρης δεν αποφάσισε να πυροβολήσει τον Ξυλούρη εκείνη τη στιγμή αλλά από τη στιγμή που πήρε το όπλο από το σπίτι του και το κρατούσε για να το χρησιμοποιήσει αν αντιμετώπιζε μπροστά του τον Ξυλούρη», ανέφερε ο εισαγγελέας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του διπλού φονικού στα Ανώγεια, συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

Μετά την πρόταση του εισαγγελέα θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων.

Με πληροφορίες από cretalive.gr, flashnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα