Κορονοϊός: «Η Ευρώπη δεν πρέπει να παραδοθεί στον πανικό»

Κορονοϊός: Μετά από τα τόσα κρούσματα του κορονοϊού που έχουν «χτυπήσει» την Ευρώπη, οι αρμόδιοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται πως βρίσκονται στην ανάσχεσης της διάδοσης τoy ιού.

Αυτό δήλωσε η ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδου προσθέτοντας ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να παραδοθεί στον πανικό και θα πρέπει να είναι προσεκτική ως προς την παραπληροφόρηση για τον κορονοϊό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης να εξετάσουν τα σχέδια για την αντιμετώπιση πανδημίας λόγω της εξάπλωσης του ιού Covid-19. Ολες οι χώρες

μέλη καλούνται να ενημερώσουν τις ευρωπαϊκές αρχές για τα σχέδια ετοιμότητας για το ιό.

Η ευρωπαία επίτροπος δήλωσε ότι αποκλίνουσες προσεγγίσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση για την αντιμετώπιση του ιού πρέπει να αποφευχθούν.

Η Στέλλα Κυριακίδου δήλωσε ότι η ΕΕ θα εκδώσει πληροφορίες προς όσους ταξιδεύουν εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού.

Πρώτο θετικό κρούσμα στην Ελλάδα

Γεγονός το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, καθώς στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται μία 38 χρονη γυναίκα που πρόσφατα επισκέφτηκε τη Βόρεια Ιταλία και βρέθηκε θετική στον νέο κορονοϊό.

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο θετικό κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για Ελληνίδα 38 ετών στη Θεσσαλονίκη.

Ελληνίδα 38 ετών η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο θετικό κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Η γυναίκα είχε ταξιδέψει σε περιοχή που έχει πληγεί από τον COVID-19 στη Βόρεια Ιταλία.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της και παρακολουθείται από ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της. Οι κοντινές επαφές της θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση. Το Υπουργείο Υγείας συνιστά ψυχραιμία, καθώς η νόσος παραμένει γενικά ήπια. Συστήνεται η τήρηση των μέτρων προσωπικής υγιεινής από όλους. Τις επόμενες ημέρες άνθρωποι που έρχονται από τις πληγείσες περιοχές της Βορείου Ιταλίας θα πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων να παραμένουν σπίτι τους και να ειδοποιούν το γιατρό τους ή τον ΕΟΔΥ, ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες.

Εν τω μεταξύ, αρνητικό για τον κορονοϊό είναι το δείγμα από τον Έλληνα, ο οποίο νοσηλεύεται από εχθές στο Νοσοκομείο Αττικόν.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα περιστατικά αλλά κανένα μέχρι και πριν από λίγο δεν είχε βρεθεί θετικό στην ειδική εξέταση που πραγρατοποιείται στις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

- Αρνητικό το κρούσμα στην Κατερίνη

- Αρνητικό το κρούσμα στο Σωτηρία

- Αρνητικό το κρούσμα στο Αττικόν

- Αρνητικό το κρούσμα στην Πάτρα

- Αρνητικά τα δείγματα των δύο Ελλήνων του Diamond Princess για τον νέο κορονοϊό.

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣΕΥΡΩΠΗΠΑΝΙΚΟΣΙΟΣΝΕΚΡΟΙΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Η Ευρώπη,koronoios, i evropi