Κορονοϊός: Γυναίκα βρέθηκε θετική στην Θεσσαλονίκη

Γυναίκα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη θετική στον ιό του κορονοϊού και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα. Όπως ανακοινώθηκε από τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της και παρακολουθείται από ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της. 

Κορονοϊός:

Οι κοντινές επαφές της θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση. Το Υπουργείο Υγείας συνιστά ψυχραιμία, καθώς η νόσος παραμένει γενικά ήπια. Συστήνεται η τήρηση των μέτρων προσωπικής υγιεινής από όλους. Τις επόμενες ημέρες άνθρωποι που έρχονται από τις πληγείσες περιοχές της Βορείου Ιταλίας θα πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων να παραμένουν σπίτι τους και να ειδοποιούν το γιατρό τους ή τον ΕΟΔΥ, ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες.

Ελληνίδα 38 ετών στη Θεσσαλονίκη είναι το πρώτο θετικό κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα. Η γυναίκα είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία σύμφωνα με το news4health.gr και την δημοσιογράφο, Βασιλική Αγγουρίδη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Υπουργείο Υγείας, σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Γιάννης Κωτσιόπουλος και Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Υπουργός Υγείας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 17:00 στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

Λίγο νωρίτερα, αρνητικό βγήκε τελικά το αποτέλεσμα των εξετάσεων στο ύποπτο περιστατικό στο Αττικό Νοσοκομείο.

Ο Έλληνας ο οποίος ταξίδεψε στη Βόρεια Ιταλία με την οικογένεια του και επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες διεκομίσθη στο Αττικόν από το σπίτι του στον Πειραιά. Στο νοσοκομείο έφθασε με την οικογένεια του αλλά η γυναίκα και το παιδί του επέστρεψαν σπίτι.

Εν τω μεταξύ, τα μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης, καθώς και περιορισμού της διάδοσης του νέου κοροναϊού περιγράφει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σε περίπτωση πολλαπλών κρουσμάτων, η ΠΝΠ προβλέπει τον περιορισμό των μεταφορών, λουκέτο σε σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς και την προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον σε ομάδες προσώπων προς αποφυγή ενεργειών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη διάδοση της νόσου.

Επιπλέον, με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας θα οριστεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς το Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, αγοράς υλικών και μέτρων προστασίας από τον COVID-19.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Συμπτώματα, προφυλάξεις - Αναλυτικές οδηγίες

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣΥΓΕΙΑΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΘΕΤΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣNewsΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα