Κορονοϊός: Έτσι εξηγείται γιατί κάποιοι ασθενείς βγαίνουν θετικοί στα τεστ με PCR κατά την επαναξιολόγηση

Κορονοϊός: Απάντηση στο γιατί κάποιοι ασθενείς φαίνεται να βγαίνουν θετικοί κατά την επαναξιολόγησή τους φαίνεται να δίνει νέα μελέτη που έγινε στη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ειδικός εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας το ίδιο το τεστ PCR φαίνεται να έχει κάποιους τεχνικούς... περιορισμούς.

Όπως δήλωσε ο ειδικός λοιμωξιολόγος, η επιστημονική κοινότητα

φαίνεται να καταλήγει σταδιακά πως παρατεταμένα θετικές PCR αφορούν τεχνικούς περιορισμούς στο ίδιο το διαγνωστικό τεστ, όπως ανακοινώθηκε από μελέτη σε 263 περιπτώσεις της νόσου στην Νότια Κορέα.

Η εξέταση PCR ανιχνεύει και κομμάτια του νεκρού ιού

Αυτό που φαίνεται να συμβαίνει είναι ότι η εξέταση βρίσκει κομμάτια του νεκρού ιού ένα με δύο μήνες μετά την αρχική μόλυνση.

Τα κύτταρα του αναπνευστικού επιθηλίου έχουν χρόνο ημίσεια ζωής έως και 3 μήνες και κομμάτια του νεκρού πλέον ιού μπορεί να ανιχνεύονται με PCR 1-2 μήνες μετά την αρχική μόλυνση. Συγκεκριμένα στους ασθενείς πραγματοποιήθηκε η πιο αξιόπιστη δοκιμασία για την ανίχνευση ενεργού ιού που μπορεί να μεταδοθεί – η δοκιμασία της κυτταρικής καλλιέργειας – σε κανένα δείγμα δεν βρέθηκε ζωντανός ιός.

Ο κορονοϊός φαίνεται ότι δεν προκαλεί υποτροπή

Στα ίδια πειράματα βρέθηκε πως η διαδικασία πολλαπλασιασμού του ιού αφορά το κύτταρο του ξενιστή χωρίς να αφορά τον πυρήνα. Αυτό σημαίνει δηλαδή, πως ο ιός δεν προκαλεί υποτροπή της νόσου ή χρόνια λοίμωξη.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα