Κορονοϊός Ελλάδα: Πρώτο κρούσμα σε παίκτη στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Το πρώτο κρούσμα από κορονοϊό σε παίκτη στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι γεγονός στην Ξάνθη. Θετικός είναι παίκτης στην ομάδα της Σκόντα Ξάνθη.

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού χτύπησε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SDNA, ποδοσφαιριστής της Ξάνθης βρέθηκε θετικός σε κορονοϊό Covid-19 και τέθηκε σε καραντίνα 14 ημερών.

Σε απομόνωση πέντε ημερών τίθεται σύσσωμη η ποδοσφαιρική ομάδα των Ακριτών, σύμφωνα με

το ιατρικό πρωτόκολλο.

Στον αέρα είναι το σαββατιάτικο (4/7) ματς με τη Λαμία για τα πλέι άουτ που πιθανότατα θα αναβληθεί...

Επτά κρούσματα στην Ξάνθη

Σήμερα 3/7 ανακοινώθηκαν, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, 28 νέα κρούσματα. Αναλυτικά, τα νέα κρούσματα από κορονοϊό, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίζονται κατά περίπτωση:

13 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώραςένα εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως σε εργαστήριοεπτά κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθηςένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Σερρώντρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λαρίσηςένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Έβρουένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίαςένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα

Η τελευταία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα 3/7 και την εξέλιξη της πανδημίας από κορονοϊό στην Ελλάδα έχει ως εξής: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 28 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3486, εκ των οποίων το 54.8% άνδρες αφορά άνδρες.799 (22.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1922 (55.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 4 (50.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σημειώνεται ότι χθες είχαν ανακοινωθεί 7 εισαγόμενα κρούσματα.

Τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και οι ηλικίες

πηγή: ΕΟΔΥΟ χάρτης με τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

πηγή: ΕΟΔΥ

Δείτε τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό και τα κρούσματα στην Ελλάδα εδώ

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός Ελλάδα 3/7: Ανακοίνωση ΕΟΔΥ με νέα κρούσματα σήμερα - Διπλασιασμός στα εισαγόμενα κρούσματα

Κορονοϊός Ελλάδα: Εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα σε ταξιδιώτες - Ελέγχθηκαν 3.611 δείγματα

Κορονοϊός : Αυτά είναι τα ποσοστά των νοσούντων στα νοσοκομεία - Τι δείχνουν οι αριθμοί για την πορεία του ιού στην Ελλάδα

Νοσοκομείο Ξάνθης: Συγγενείς ασθενούς με κορονοϊό «μπούκαραν» για να τον πάρουν με το ζόρι

Κορονοϊός: Ανησυχία για τα νέα κρούσματα στην Ξάνθη, ψάχνουν τις επαφές από τα 5 θετικούς ταξιδιώτες

Keywords
Τυχαία Θέματα