Κορονοϊός: Δραματικές ώρες στην Ισπανία μετά την Ιταλία - 209 νεκροί μέσα σε μία μέρα

Διαρκή εξάπλωση σημειώνει ο κορονοϊός στην Ισπανία όπου τις τελευταίες 24 ώρες υπάρχουν 209 νεκροί και 3.431 νέα κρούσματα.

Συνολικά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στην Ισπανία τα κρούσματα από τον κορονοϊό ανέρχονται σε 17.147 και οι νεκροί σε 767.

Να σημειωθεί ότι σήμερα καταγράφηκε και ο πρώτος θάνατος στη Ρωσία.

Πρόκειται για μία 79χρονη γυναίκα με υποκείμενα νοσήματα η οποία πέθανε από πνευμονία. "Η ηλικιωμένη ασθενής που πέθανε σε νοσοκομείο (της Μόσχας) για μολυσματικές ασθενειες έπασχε από χρόνιες νόσους", ανακοίνωσε το κέντρο διαχείρισης της επιδημίας του κορονοϊού. Από την πλευρά του ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος "πανικού". Στη Ρωσία έχουν καταγραφεί 147 κρούσματα της covid-19.

Επιπλέον, στο Ιράν, ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία Covid-19 έφθασε τους 1.284, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων έφθασε τα 18.407, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 149 νέοι θάνατοι και 1.046 νέα κρούσματα στην Ισλαμική Δημοκρατία, η οποία είναι η σφοδρότερα πληγείσα χώρα στην Μέση Ανατολή, με το δεδομένο ότι τα στοιχεία που ανακοινώνονται από τις χώρες της περιοχής είναι ελλιπή.

Χθες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε τις χώρες της Μέσης Ανατολής να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού, έχοντας διαπιστώσει έλλειμμα συλλογής στοιχείων και ενημέρωσης εκ μέρους των αρχών των χωρών της περιοχής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα