Κορονοϊός: Πώς εφαρμόζεται το μέτρο των μετακινήσεων με αυτοκίνητο στην Ισπανία

Τα έκτακτα μέτρα της ισπανικής κυβέρνησης, με τη μορφή βασιλικού διατάγματος, στην προσπάθεια που γίνεται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού δεν αφορούν μονάχα τις ατομικές μετακινήσεις, αλλά και αυτές με το αυτοκίνητο. Σε περίπτωση παραβίασης, μάλιστα, τα πρόστιμα κυμαίνονται από 300 ως 1.000 ευρώ ανά περίσταση.

Υπάρχουν, φυσικά, εξαιρέσεις που προστέθηκαν στη γενική εντολή προκειμένου να διευκολυνθούν συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού. Φερ' ειπείν ένας γονέας έχει το δικαίωμα να φέρει μαζί του στο ΙΧ το ανήλικο παιδί του, εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα να το αφήσει σπίτι

έως ότου επιστρέψει από τα απαραίτητα ψώνια στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο. Επίσης επιτρέπεται η παρουσία του οδηγού κι ενός συνεπιβάτη στο ίδιο αυτοκίνητο, αν πρόκειται για άτομο με κινητικές ή νοητικές δυσκολίες.

Αντίστοιχη εξαίρεση ισχύει, εφόσον το δεύτερο άτομο είναι ηλικιωμένο και δεν μπορεί να μετακινηθεί για τις άμεσες ανάγκες του.

Αντιθέτως με το γράμμα του νόμου απαγορεύεται ρητώς η ναύλωση ταξί από δύο άτομα ή ταυτόχρονη μετακίνηση στην εργασία με το ίδιο όχημα. Όπως και η μετάβαση μιας ολόκληρης οικογένειας σε κάποια εξοχική κατοικία.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ: Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.
Keywords
Τυχαία Θέματα