Κορονοϊός: Ασυμπτωματική ασθενής μόλυνε άθελά της 71 άτομα με μία ...χρήση ασανσέρ

Μια γυναίκα, άθελά της, μόλυνε τουλάχιστον 71 άτομα με κορονοϊό όταν χρησιμοποιήσε το ασανσέρ στην εργασία της για να ανέβει στο γραφείο, σε μία διαδρομή διάρκειας 60 δευτερολέπτων.

Η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι της στην επαρχία Heilongjiang της Κίνας, από ταξίδι στις ΗΠΑ στις 19 Μαρτίου, οκτώ ημέρες μετά την τελευταία αναφορά στην περιοχή για νέα κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον Independent,

δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα της νόσου, ενώ το τεστ στο οποίο είχε υποβλη ήταν αρνητικό για τον ιό. Μετά την επιστροφή, είχε μείνει οικειοθελώς σε καραντίνα στο σπίτι της, όπως αναφέρουν οι ερευνητές στο περιοδικό Emerging Infectious Diseases.

H αλήθεια αποκαλύφθηκε μετά από ιχνηλάτηση που πραγματοποίησαν δυο νοσοκομεία της περιοχής μέχρι που κατέληξαν στο ασανσέρ.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν μετά από έρευνα του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών, το οποίο ανέλυε το πώς ένας ασυμπτωματικός ταξιδιώτης μπορεί να μολύνει εν αγνοία του τόσο κόσμο.

Οι Αρχές, άρχισαν να οδηγούνται στην ασυμπτωματική ασθενή μετά από τυχαία περίσταση, η οποία αποκάλυψε τι είχε συμβεί. Ένας 85χρονος που υπέστη εγκεφαλικό, ήταν φορέας του ιού, τον οποίο κόλλησε από τον γιο του, που βρέθηκε στο ίδιο ασανσέρ με την ασυμπτωματική ασθενή.

Keywords
Τυχαία Θέματα