ΣΥΡΙΖΑ: Απαγορεύουν τα πανηγύρια αλλά ανοίγουν πτήσεις από χώρες με έξαρση κορονοϊού

Για «αλαλούμ» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον κορονοϊό.

 

«Ενώ η κυβέρνηση ζητά με καθυστέρηση την απαγόρευση των πανηγυριών λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, την ίδια ώρα ανοίγει τις πτήσεις από χώρες αντιμέτωπες με υψηλή διασπορά του ιού, χωρίς να πιέζει για τεστ πριν την έλευση στα ελληνικά

αεροδρόμια», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, σε συνέχεια και της σημερινής σύσκεψης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

«Όλα αυτά, μετά τις αλλεπάλληλες παλινωδίες στον τουρισμό», προσθέτει η αξιωματικής αντιπολίτευση. «Χωρίς ενιαία επιδημιολογικά κριτήρια ελέγχων ανεξάρτητα από "πύλη εισόδου" και χώρα προέλευσης και με την κυβέρνηση να αποφασίζει χωρίς καμία εξήγηση την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε πολυκαταστήματα την ώρα που αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα».

«Το πρωτοφανές αλαλούμ συνεχίζεται», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα νέα μέτρα 

Υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι, με τηλεδιάσκεψη, υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Η επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στην κυβέρνηση:

Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου.Την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορα της χώρας.Την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες.

Νωρίτερα σήμερα, νέα μέτρα για τον κορονοϊό αποφασίστηκαν σε σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας και είναι:

Εντείνονται οι έλεγχοι στον Προμαχώνα.Από τα ξημερώματα της Τετάρτης θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα απαραίτητα έγγραφα εισόδου από τον Προμαχώνα.Ενισχύονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδους από την Αλβανία.Ανοίγουν οι απευθείας πτήσεις από Μεγάλη Βρετανία από 15 Ιουλίου και από Σουηδία από τις 22 Ιουλίου. Ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε χώρες εκτός ΕΕ, όπως οι ΗΠΑ, εξετάζεται το άνοιγμα των απευθείας πτήσεων από τέλος Ιουλίου με υποχρέωση επίδειξης αρνητικού ελέγχου για τον κορονοϊό που θα έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες νωρίτερα.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις, συνομιλεί με τους ειδικούς και θα λαμβάνει οποιαδήποτε μέτρα χρειάζονται», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα