Κορονοϊός - Εστίαση: Στο 50% από αύριο η πληρότητα σε αυτές τις περιοχές υψηλού κινδύνου

Στο 50% της πληρότητάς της θα λειτουργεί από αύριο η εστίαση, σε όσες περιοχές της χώρας έχουν χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του κορονοϊού. Τι δήλωσε σχετικά ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, 

Ακόμη, οι καθήμενοι περιορίζονται στους 4, προβλέπονται αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, θα παραμένουν κλειστά τα καταστήματα από τις 12 τη νύχτα μέχρι τις 5 το πρωί και προβλέπεται αναλογία τετραγωνικών μέτρων ανά άτομα σε χώρους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων.

Η ανάρτηση Σταμπουλίδη για την εστίαση

Σε ανάρτησή του στο twitter

ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σημειώνει: «Από αύριο στις περιοχές υψηλού κινδύνου ‪covid19.gov.gr/covid-map εφαρμόζονται ενδεικτικά: 1) στην εστίαση 50% πληρότητα, 4 καθήμενοι, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, ‪00:00-05:00 κλειστά 2) αναλογία τμ/άτομα σε χώρους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων κλπ.
Στο επίπεδο υψηλού κινδύνου βρίσκονται σύμφωνα με τον χάρτη του ΕΟΔΥ, Αττική, Αχαϊα, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Σαντορίνη, Μύκονος, Σάμος, Κέα – Κύθνος, Λέσβος, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Καστοριά, Κοζάνη και Πέλλα.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε: «Εχουμε υποχρέωση όλοι μας να οδηγήσουμε τις περιοχές υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε ηπιότερο επίπεδο, προκειμένου να βγούμε από την κρίση με ασφάλεια. Η υπευθυνότητα όλων μας θα κρίνει την απόδοση των μέτρων».

Σύμφωνα, πάντως, με τα όσα δήλωσε την Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλιάς, αφού παρουσίασε τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19, ο οποίος χωρίζει την Ελλάδα σε 4 επίπεδα επικινδυνότητας με την Αττική να βρίσκεται στο τρίτο (πορτοκαλί), το λεκανοπέδιο απέχει αρκετά από το επίπεδο 4 (καμία περιοχή της χώρας δεν είναι σε αυτό το επίπεδο). «Αν πάμε στο επίπεδο 4 τότε θα είναι υποχρεωτική η χρήση τους και στους εξωτερικούς χώρους», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

{https://twitter.com/PStampoulidis/status/1315195447439486981?s=20}

Στις περιοχές, όπως η Αττική, που βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό από Δευτέρα θα ισχύουν τα εξής:

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό.
Η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης και των κέντρων διασκέδασης αναστέλλεται από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, ενώ τίθεται ανώτατο όριο ανά τραπέζι στα 4 άτομα.
Όπου είναι εφικτό, προβλέπεται τηλεργασία στο 40% των επιχειρήσεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Τίθεται ανώτατο όριο συναθροίσεων 9 ατόμων, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μέσα στα Μέσα Μεταφοράς όσο και στη στάση, ενώ ο μέγιστος αριθμός επιβαινόντων είναι 2 άτομα στο ταξί και 4 στο αυτοκίνητο

Keywords
Τυχαία Θέματα